Англичаните масово вярват в задгробния живот

Англичаните масово вярват в задгробния живот

Повечето от половината британци (55%) вярват, че има задгробен живот, а 27% вярват в прераждането, показва анкета, цитирана от в. "Дейли мейл".

Анкетата с 2060 души е осъществена от теологичния институт Теос. Тя показва също, че 39% вярват в съществуването на призраци, а 70% - в съществуването на човешката душа.

Сходна анкета, осъществена през 1955 г., е показала, че тогава в задгробния живот са вярвали само 47% от британците.

Новото допитване сочи още, че 22% от британците вярват в астрологията или хороскопите, а 15% са убедени, че бъдещето може да се предсказва на карти, включително таро.

В Лондон живеят най-много хора, които са убедени, че има задгробен живот, а повечето от половината участници в анкетата вярват в духове.

В предсказването на бъдещето и в гадаенето по карти таро най-много вярват шотландците (18%), докато в Уелс има най-много вярващи в прераждането (32%).

Общо взето, вярата в свръхестественото е намаляла леко в сравнение с подобно изследване на общественото мнение, направено през 1998 г. от института MORI.

Паранормалното, обаче, владее умовете на много повече хора в сравнение с 1951 г. Тогава изследване на института Галъп откри, че само 10% вярват в призраци, 6% - в астрологията и 7% - в таро.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати