Какво представляват звездните медузи
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Какво представляват звездните медузи

Какво представляват звездните медузи

Звездни медузи

Звездните медузи, известни още като звездно желе, са явление, което се получава при метеоритен дъжд. Вместо метеорит на земята пада не огромно парче камък или метал, а странно вещество, което прилича на медуза, паднала от Космоса.

Повече от няколко века хора в различни части на света откриват звездни медузи, паднали след метеоритен дъжд. Звездните медузи представляват бучки полупрозрачно или жълтеникаво желе, което има ужасна миризма.

Когато човек докосне звездна медуза, тя се разпада. Въпреки че това мистериозно явление се описва от стотици години, никой досега не е успял да анализира странното вещество. Причината е че то се разпада прекалено бързо при докосване. Затова нито един учен не е могъл да вземе образец за анализиране.

Във великобританския фолклор звездните медузи се споменават още през XIV век. Още тогава хората са били убедени, че звездното желе не е със земен произход и са го възприемали като мистериозна заплаха.

За древните хора звездното желе е било вещество не само със странен, но и със заплашителен произход. Те смятали звездните медузи за зловещо предзнаменование за цялата местност, където се откривали подобни желеобразни късове.

Звездно желе

През 1950 година във Филаделфия паднало голямо парче звездно желе. То било с дължина около 2 метра. Когато полицаите се опитали да го вдигнат от земята, то за секунди се превърнало в лепкава пяна. Ужасната миризма, която се разпространявала от желето, веднага изчезнала, щом то се превърнало в пяна.

Все още не е ясно какво представлява звездното желе, не е изяснен съставът му, нито откъде точно би могло да пада. Има дори хипотези, че звездното желе е от земен произход.

Някои учени са на мнение, че тайнственото желе може да представлява някаква форма на живот, която по неясни причини не е забелязвана от биолозите досега.

Друга хипотеза предполага, че звездното желе са останки от праисторически животни, които обикалят в атмосферата и по неясни причини от време на време падат на земята, като се превръщат в желе.

Рейтинг

5 5
4 3
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати