sanovnik.bg»Статии»Мистерии»И Библията предрича края на света

И Библията предрича края на света

Християнски кръст
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл-23%
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
17.00 лв.
Виж ››

Апостол Йоан пръв описва унищожението на човечеството при настъпването на Второто пришествие, описвайки го най-подробно в своето „Откровение”, но не дава определена дата или година, кога това ще се случи.

Иисус категорично казва, че ще има Второ пришествие (Мат. 16:27). Въпреки това, все още няма ясно разбиране за него. Някои хора вярват, че Второто пришествие настъпва, когато Иисус влезе в сърцето на човека след слизането на Светия Дух от небето. Това става на Петдесетница - много от вярващите преживяват в себе си присъствието на Иисус. Но ако това представлява Второто пришествие, то тогава то е настъпило още преди две хиляди години. Но ние знаем, че Второто пришествие не е настъпило и християните продължават да го очакват, дори и след слизането на Светия Дух в деня Петдесетница.

Въз основа на Първото пришествие учените, занимаващи се с изучаване на тази тематика предполагат, че и през второто ще се появи сус, но с друга външност. В Новия завет на не едно или две места се пророкува, че Христос ще дойде като съдник сред слава на облак от небето, но и че той ще дойде отново по същия, начин както и първия път. Но тук идва противоречието- как едновременно ще дойде на облаци, а ще е роден от земна майка. Самият Исус, описвайки своето второ идване казва, че първоначално ще е поруган от народа, преди да бъде разпознат. Той отново ще страда, но този път ще има обратна градация на страданията му.

Исус пророкува, че когато дойде отново няма да намери вяра на земята. Това означава, че когато дойде почти никой няма да има пълна вяра, чрез която да бъде спасен. Но с времето дори невярващите ще го разпознаят и ще повярват в него.

Когато Иисус идва преди две хиляди години, хората са имали силна вяра. Някои са се молели ден и нощ в храм, а и са знаели наизуст Божиите заповеди и закони, предано са давали своя десятък и са постели. В този смисъл те са имали силна вяра в Бог, но всъщност са нямали истинската вяра, която да им помогне да повярват, че Исус е Месията, изпратен от Бог.

Библията

В този смисъл Иисус не намира вяра на земята. По същия начин днес има милиони добри християни, които очакват Господа да се появи на облаци: но ако той дойде по същия начин както преди, дали ще се намери такава вяра, която ще даде възможност на християните да го разпознаят.

Въз основа на библейските цитати, посочени по-горе и на изводите от Божието провидение в хода на историята, става ясно, че Второто пришествие ще стане както Първото пришествие – Месията ще бъде роден в плът на земята. Всъщност той идва като човешки син.

В Откровението на Йоан се говори, че през Второто пришествие неверните и грешните ще бъдат изправени пред Божия съд, а пред него нищо не може да се скрие. Но тук пак идва противоречието- Исус ще дойде да спаси колкото се може повече хора, преди да дойде този страшен съд или самият той ще се яви като съдник. Разбирането на тези текстове е строго индивидуално за всеки, но не трябва да се губи надеждата, че някой бди над нас там горе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 9
4 5
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (16)

Изпрати
рамбо 53482
рамбо 53482
27.03.2016 23:13
исус христос сега е в края на седмото небе- ходи по млечния път- но това небе не е както сегашното което виждаме а е в друго измерение -нещо като края на вселената- тази вселена е обвита във вода все едно да виждате земята слънцето луната звездите във буркан пълен с вода и исус христос наистина е въскръснал но не точно а е човек от друго измерение който не го хваща смърта всъшност както се казва в библията исус умира на кръста -но той не е умрял а само е испаднал в бестегловност защото неговото тяло не е както човешкото а от материя и дух за която не е позната тук на земята -така че хрисос е дух божи творение което пак ще дойде на земята като човек -всъщност той винаги е слизал и сега тук на земята но не го познават хората-смея да пиша това защото след като прочетох библията на сън видях и ИЕОВА и ИСУС ХРИСТОС- така пише и в библията заради многото занимания той се явява на хора който вярват в него.
0
0
Херцог
Херцог
11.12.2015 01:25
Питам се ако си добър човек, но не си вярващ дали си за Рая или Ада?
0
0
:)
:)
21.04.2015 00:40
Как няма никой! Много прост пример, телефонат ти или блузата самосаздали ли са се някой ги е направил така е и с живота планетта ни просто е така е изнилнала ли от нищото спорет мен е направена от някой с жоляма сила и маъар план гледаите малко филмите на ванга не виждате по далече от носа си по добре да вярвам и някои ден ако има рай да го видя защото ако е вярно всичко не ми се пече в пакала цяла вечноста това е много време когато човек вярва става по спокоен и смирен ако повечвто вярваха и следваха заповедите му ямаше да има воини бедни тажни истината е вав вярата но никои не го вижда не разбирате че сме тук за да се раз ере колко струваме и дали сме за о ите блага или не
4
1
1m1
1m1
04.03.2015 12:08
Всички ли сте ненормални? Няма никой "там горе". Прочетете една книга, която може да ви просветли какво е еволюция.
1
14
Виракоча
Виракоча
27.02.2015 12:18
Аз съм чел библията, да пише за мен, числото на рожденната ми дата е 666. Чувам понякога гласове в главата си както Баба Ванга, ако знаете какво ви чака, никакви църкви или джамии няма да ви спасят. През 2012 видях кратък откъс от страшния съд, големия цирк те първа предстои...
0
7
Сонер Шефкъ
Сонер Шефкъ
17.11.2013 08:00
С името на всемилостивия и всемилосърдния Аллан
Вий не знаете какво казвате
Иса(Иисус) бе казал когато на земята останат 30 вярващи Аллах ще ви испрати Ахмед(Мухаммед)и тъй стана вий променихте религията. Когато Иса слезне от небето ще има придружител той щтесе казва Мехти после Иса ще убие звяра(деджал). Ако не ми вярвате поглетнете Инджила(Евангелието) и Корана. Не бъдете като евреите.
1
12
Някой си
Някой си
31.12.2013 19:46
По-големи глупости не съм чел!Доста заблудени душици има."Хлебарката" печели от глупостта ви.....
4
4
Сонер Шефкъ
Сонер Шефкъ
17.11.2013 07:57
С името на всемилостивия и всемилосърдния Аллан
Вий не знаете какво казвате
Иса(Иисус) бе казал когато на земята останат 30 вярващи Аллан ще ви испрати Ахмед(Мухаммед)и тъй стана вий променихте религията. Когато Иса слезне от небето ще има придружител той щтесе казва Мехти после Иса ще убие звяра(деджал). Ако не ми вярвате поглетнете Инджила(Евангелието) и Корана. Не бъдете като евреите.
2
8
Дренска
Дренска
23.10.2013 04:13
Леле, колко глупост има на този свят. Чета ви коментарите и се питам- кога последно отгърнахте Библията? А милият, къде се дразни каза нещо толкова безумно, че не ми се коментира. Искал да се избави в смъртта. Браво. Глупаци много.
3
2