Ритуали за успех през новата година

Ритуали за успех

Последната нощ на отиващата си и първият ден на настъпващата година са магически. Използвайте ги, за да привлечете късмета на своя страна и да се заредите с енергия за новата година. Това може да стане с някои обичаи, залегнали във фолклора.

Олтар у дома

Личният олтар управлява магическите ви ритуали. На него могат да се поставят камъчета или цветя и да се запали тамян, които да привлекат сполуката и късмета. Той трябва да се постави в сърцето на къщата, за да раздава положителна енергия на всички останали стаи. Обикновено в олтарите са представени четирите елемента: вода, земя, огън и въздух, като може и да е добавена торбичка или стъклено шишенце със сол, защото се вярва, че солта предпазва от несполуки.

Шампанско

За да излезете с добро от изминалата година и да влезете с такова в следващата, може да направите някои от изброените:

Сложете във ваза стрък червени цветя - нечетен брой. Това отдалечава завистта;

Преди вечеря облечете нещо червено или просто завържете червена панделка на колана или китката си. Червеният цвят неслучайно е залегнал в празничната традиция - той привлича любовта;

На празничната вечеря се слага по една банкнота под всяка чиния. През годината тя трябва да се пази като амулет за привличане на късмет, пари и успех;

Целувка

Няколко часа преди полунощ пуснете златно бижу, за предпочитане лично, в чашата си с шампанско. Когато настъпи моментът, вдигнете тост за новата година и изпийте шампанското.

Мехурчетата в него символизират радостта, а златото - материалният успех. След наздравицата чашата се чупи. Също както стъклото, отрицателната енергия ще се пръсне на хиляди парченца и ще бъдете много щастливи през следващите 365 дни.

Отдалечаване на злото от дома

Домът ви също може да се възползва от някои ритуали, които да осигурят на обитателите му благоденствие през новата година. В последните дни на декември отворете всички врати и прозорци, а на вратата поставете блестящ нож. По този начин всички нечистотии, които са се насъбрали излизат, като на тяхно място се настаняват нови, чисти енергии. Ножът пък отблъсква опитите на злото да нахлуе в дома.

Виж повече

Рейтинг

5 7
4 6
3 4
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
катерина стоикова
катерина стоикова
29.03.2013 18:30
мн готини неща сте написали ,,,
1
1