sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Ловецът на светкавици Тим Самарас

Ловецът на светкавици Тим Самарас

Ловецът на светкавици Тим Самарас

Американецът Тим Самарас е известен в цял свят като ловецът на светкавици. През лятото е неговият сезон, тъй като тогава той не спира да гони светкавиците с големия си черен пикап.

Към пикапа му е закрепен голям фургон, пълен с високоскоростни камери и други видове снимачна техника. До волана на пикапа има мини компютър, за да може Тим Самарас да следи промените на радиолокационната метеорологична карта, докато шофира към поредната светкавица. Целта му е да я увековечи в момента на появяването й.

Когато на екрана на компютъра му се появят кръгове, като централният е червен, това означава, че наблизо започва да се разразява буря. Тогава настъпва моментът на Тим Самарас, който наблюдава светкавиците на монитора, появяващи се като малки жълти кръстчета.

Тим Самарас, известен още и като повелителят на светкавиците, мечтае да стане първият човек в света, който ще успее да снима раждането на една светкавица.

Ловецът на светкавици Тим Самарас

Тим Самарас живее в Лейкууд и е посветил над двадесет години от живота си на науката. Освен да преследва светкавици, той често посвещава времето си на преследване на торнадо и на експерименти с електроника.

Той е признат от Книгата на рекордите Гинес за единствения човек, който е направил видеозапис от вътрешността на торнадо. Интересът му към бурите е от шестия му рожден ден, когато е гледал „Вълшебникът от Оз”. "Мислех, че филмът е скучен, но когато видях торнадото, всичко се промени завинаги", споделя Тим Самарас.

Според Тим Самарас да преследваш торнадо е много по-вълнуващо от най-великата игра на света. Той работи заедно с екип и постоянно пътува, за да се опита да хване раждане на светкавица. Той съветва всички, които искат да преследват светкавици, да следят постоянно метеорологичната обстановка и да не предприемат действия, които да застрашат здравето и сигурността им.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати