Как да посрещнем годината на змията

Как да посрещнем годината на змията

Тъй като 2013 г. според китайските зодиакални знаци и изчисления е годината на черната змия, то нека да разгледаме как точно да посрещнем празника, за да ни върви през цялата годината?

Най-добре е купонът да бъде в тесен кръг. Подберете компанията си така, че да можете истински да се отпуснете и забавлявате – без излишни емоции. Следващата стъпка е да изберете облеклото си за този специален ден. За да угодите на змията, облечете се в тъмносиньо или зелено. Подходящ цвят е и черният.

За дамите е изключително подходящо да се облекат в някакъв тоалет, който да напомня змийската кожа. И все пак бъдете внимателни, ако сте се спрели на такава дреха, защото от естетическото до прекаленото границата е малка.

За мъжете е подходящо да сложат костюм в допълнение с вратовръзка – отново в същите багри. От гледна точка на накитите – подберете само такива със скъпоценни камъни или полускъпоценни – причината е в това, че според китайците, змията обича лукса.

Как да посрещнем годината на змията

След като вече сте избрали гостите си, подбрали сте тоалет, идва ред на подредбата на трапезата за празника. Хубаво е на масата да сложите клонка от бор – да бъде по средата на масата и с върховете си да е насочена на изток. Това е символ на дълголетието. Добра идея е да сложите и змия-играчка на елхата – все пак идната година ще е изцяло под нейното господство, хубаво е да й отдадем подобаващо внимание.

За гозбите – най-добре е да имате на трапезата заешко месо. Все пак змията обича зайци и ако това съвпада и с вашия вкус, пригответе нещо със заешко. Задължителното в новогодишната трапеза е изобилието – кой колкото може да си позволи и както го разбира, но изобилието е важна част.

Символът е в това да има повече занапред. Освен вкусните гозби, добавете и вино.

Всичко вече е готово, за да посрещнете идната година, освен това сте угодили и на мъдрата, но коварна змия. Не забравяйте доброто настроение, за да ви върви така цяла година.

Рейтинг

3.6
Общо 7 гласували
5 1
4 2
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари