Състояние на транс чрез хипноза

Магьосник

Терминът хипноза буквално означава сън. Тя често е описвана като съноподобен транс. Характеризира се с фокусирано внимание, повишена внушаемост и живи фантазии. Важно е да се отбележи, че хипнозата не е сън, тъй като при нея е налице осъзнатост, която на моменти е дори по-висока в сравнение с обичайната.

Хипнотизираният е осъзнат, има пълен контрол върху себе си, но е много по- релаксиран и се намира по–скоро в състояние, наподобяващо това преди заспиване. Най- важното в хипнозата е сътрудничество между хипнотизатор и участващ. Един от най- големите митове е, че хипнотизаторът „прави нещо” на пациента. Всъщност той се явява само като посредник за другия човек, за да може да достигне до състоянието на транс.

Всеки човек може да бъде хипнотизиран, но не всеки достига до еднакви дълбочини по време на хипнозата. Най-важна е концентрацията. Концентрирането върху една идея е основният феномен на хипнозата. Следователно хората с по-големи умения да се концентрират значително по-лесно влизат в хипнотични състояния.

Хипнозата борави със силата на въображението. Посредством нея се създава състоянието на транс (или регресия- припомняне). Пациента привлича, освобождава се или преживява всичко, от което се нуждае единствено със силата на внушението.

Хипноза

Ето и няколко интересни факта за хипнозата. На първо място трябва да споменем, че това е състояние, в което участникът под хипноза е напълно наясно с всичко, което казва или прави хипнотизаторът. Процесът на излизане от състоянието е лесен и естествен, като при събуждане от сън.

Никой не може да бъде хипнотизиран и доведен до транс без негово съдействие, и съгласие. При хипнотизирането с цел управляване на човек с нечисти намерения не се стига до състояние на транс. Това се практикува най- вече от черни магьосници.

Хипнозата помага на свръхсъзнанието да възприема лесно позитивни внушения, лесно се променят и освобождават вредните модели на поведение. В това състояние човек е способен да усети вътрешната си сила, а също и да стимулира естествените си физически потребности и навици.

В състояние на транс може да се освободи стрес, тревожността и да се отърси от емоционални травми. Страхове и фобии могат да се изкоренят.

Рейтинг

5 5
4 1
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати