sanovnik.bg»Статии»Мистерии»За какво говори формата на веждите ни

За какво говори формата на веждите ни

Фрома на веждите

Чертите на лицето могат да ни „разкажат” много за вътрешния свят и душевност на всеки човек.

Веждите се явяват естествена визуална граница, която отделя челото от останалата част на лицето и рамкира изразителното излъчване на очите. Те ни упътват дали човек е изненадан и учуден, дали се мръщи или дали е тъжен.

Според тълкуванията на физиогномиката, ако човек има малко окосмени или тънки вежди, той е склонен да бъде нерешителен, несамостоятелен, може би му липсва самочувствие и вяра, че сам може да се справя с трудностите от живота. Това наблюдение лесно може да се свърже с бебетата и малките деца, които все още нямат развито чувство за автономност и независимост, а техните вежди са едва забележими и нежни.

Тънките косъмчета на веждите също описват един прекалено уязвим емоционално човек, който трудно заявява себе си и не обича да се конфронтира с другите. Гъстите вежди пък, съчетани с по-твърд косъм, показват противоположното състояние - на увереност и на силно изразена и отстоявана индивидуалност.

Веждите, които се сливат в непрекъснато окосмяване над носа, или такива, които са много близко разположени едни към други, показват силен, устойчив характер, а хората, които ги имат, са склонни да бъдат ревниви, властни, но и много упорити. Те са също така интроверти и обмислят всяко нещо много задълбочено, но обикновено не са особено многословни.

Зли очи

Тъмните на цвят вежди като цяло показват, че притежателят им има добър и благ характер. Ако косъмчетата са твърде наблизо разположени едно към друго, това е знак, че човек е подреден, практичен, със силен самоконтрол, но и може да демонстрира понякога скъперничество или непростителност.

Веждите, които не са извити като дъга, а имат равно вертикално разположение, се свързват с качества като хладнокръвие и въздържание, но също така сочат, че притежателят им е прекалено незрял и без собствено ярка, личностна изява пред света.

Редките и светли вежди говоря, че човек е мечтател, който предпочита да се уединява от враждебния свят около него и често изживява трудно обективните и неизменими изпитания в житейския си път. Вертикалните, леко извити вежди, с нормална гъстота на косъма и хармонично отстояващи си едни от други показват, че човек е добър, с висока интелигентност и лесно осъществява баланс във всеки аспект от живота си.

Веждите, които са извити във формата на дъга се откриват у хора, които имат прекалено интензивен и напрегнат вътрешен живот, но също така са идейни, пламенни и винаги с ясно изразено мнение. Обикновено те са големи радетели на набелязана още от ранна, съзнателна детска възраст кауза или на определени принципи на поведение. Тези хора също така притежават добро сърце, но понякога са прекалено чувствителни и много държат на чуждото мнение.

Очи и вежди

Дебелите, разпръснати вежди със закъдрени косъмчета, които натрапчиво стърчат, показват, че човек е агресивен, нервен, безхарактерен, лесно повлияващ се от другите и че настроението му е силно подвластно на външните събития. Той може да е преизпълнен с енергия, но не може да разпредели и организира правилно времето си и въпреки че е много активен, често не може да си отговори как нещо, което смята, че може да направи за 1 час, му е отнело цял ден.

Ако някой има гъсти, но с нежни косъмчета вежди, то това показва, че той е учтив, прозорлив, чувствителен и контактен.

Вежди, които са дебели, но и извити като дъгичка, са знак, че притежателят им е щедър, доброжелателен и милосърден, с ясно изразена индивидуалност. Ако някой има равни вежди, но леко извити към края си, това показва, че той има висок интелект и талант, но не намира правилните изразни и комуникативни средства, с които да убеди останалите в тях.

Късите и редки вежди сочат у притежателя си, че той няма особено развит практичен ум, трудно се приспособява или пази някаква тайна. Ако веждите са разположени прекалено далеч една от друга, това е знак за ниска интелигентност. Ако те са изострени и по-високо разположени в края си, това сочи безмилостен и страхлив човек, който властва над по-слабите от него.

Твърдите и прави вежди показват, че човек притежава смелост и непоколебимост. Тези пък, които са прекалено дълги, сочат, че притежателят им се вълнува прекалено много от случващото се извън него и от живота на другите. Ако веждите са леко и плавно извити в края си, това показва, че човек е несериозен, но има силно очарование и привлекателност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 8
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Лили
Лили
14.12.2012 00:37
Това дано да е вярно –значи с моята половинка напълно си пасваме!
0
2
Лили
Лили
05.11.2014 18:44
Това дано да е вярно -значи с моята половинка напълно си пасваме!
1
0
edno momi4e...
edno momi4e...
13.12.2012 20:42
уау, напълно вярно!!
2
2
kamelia
kamelia
12.12.2012 09:57
леле това вярно ли ееее хахахаа
0
2