Силата на водните зодии

Зодия Риби

Водните зодии в астрологията са Рак, Скорпион и Риби. Представителите на тези зодии са много емоционални, а също така имат сонар за четене на настроенията на хората. Това им дава преимуществото да проявяват особена чувствителност в отношенията си с околните.

Те знаят кога да показват топлина, както и кога да я спестят. В отрицателна гледна точка, когато такъв човек е енергиен вампир, той е перфектен в това си занимание, тъй като може да манипулира и източва безпроблемно всеки.

Бидейки толкова емоционални, представителите на водните зодии са също така изложени на рискът да поемат „вибрациите” на околните. При тях е наложителна по-усърдна работа за запазване на личното пространство и неговите граници.

Мотото на представителите на зодия Риби е – „Аз вярвам! ” . Отличават се с потайност, интуитивни са, плахи и чувствителни. Намират се под влиянието на две планети - Нептун и Юпитер. Първата е причина за безпокойството, тайнственото вдъхновение, ясновидските сънища, емоционалността на хората от този знак, а Юпитер дава на Рибите интуиция, мъдрост и набожност.

Зодия Рак

Зад привидното им спокойствие се крият противоречия и несигурност, те често изглеждат уморени и тъжни. От друга страна рибите са символ на човешката обич, стигаща до саможертва. Не поемат отговорност и често игнорират правилната си интуиция. Проницателни, те обичат удоволствията, но винаги знаят границата.

Зодия Скорпион

„Аз желая! ” е мотото на Скорпион. Подвластни на Марс и Плутон, те се отличават с необикновен характер, смелост, интуитивност. Прикрито властни са. При тях се получава конфронтация на водния знак с управляващите го планети. Това го прави много сложен, с голяма духовна сила и голяма интелигентност. Също така обаче е и силно раздразнителен, най- вече към себе си. Непредвидим в решенията и действията си.

Рак - „Аз чувствам! ”. Подвластен на Луната, ракът е с много труден характер, изключително паметлив, с чувство за хумор. Паралелно с това е и раздразнителен, потаен, и е голям егоцентрик. Той е може би най-странният знак в зодиака.

Това е породено от различните фази на управляващата го Луна, повелителка на природните сили. Ракът е нервен и несъобразителен, непостоянен и инатлив. Въпреки това те винаги печелят предразположението на хора, които да ги закрилят. Обожават водата и търсят всевъзможен досег с нея - тя е извор на тяхната сила.

Водните зодии са покровителствани от много могъща стихия и тяхната сила е съизмерима именно с нея.

Виж повече

Рейтинг

5 19
4 22
3 9
2 6
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (13)

Изпрати
Риби
Риби
02.03.2016 00:26
Риби съм и написаното в статията е 100% вярно за мен! Не зная дали е така и с останалите представители на този зодиакален знак, но при мен съвпада. По принцип не вярвам на подобни неща и от зодии не се вълнувам, но явно има истина...
8
0
snejitoo
snejitoo
05.07.2015 22:42
A vodolei ?
0
4
Polina Andonova
Polina Andonova
02.06.2014 09:29
Като чета коментарите ви виждам, че очевидно не разбирате, че всичко донякъде опира до характера на човека, не само до зодията му. Лично за мен (ракът), всичко от тази статия е вярно, но за някой друг рак може да не е... :)
15
4
Рак
Рак
25.11.2013 12:37
до: Ани 2013-11-01

Имаш много грешно мислене, изглежда никога не си познавала "истински" предтавител на зодия Рак, но как да познаваш като много малко са хората който могат да се похвалят че познават истински представител на тази зодия. Ние много умело умеем да прикриваме истинската си същност, показваме я само на тези който познаваме истински и които заслужават.
Аз съм зодия Рак и никога не съм бил егоист ни най-малко пък лицемер, тези думи са непонятни за моята същност а най-много мразя лицемерието. Ние раците сме много топли,доброжелатени и преданни, винаги готови да помогнем на приятел дори на някой, който не познаваме чак толкова добре. Много е трудно да опознаеш истинското ни "Аз" но постигнеш ли го никога няма да съжаляваш че си го направила.
80
2
ммм
ммм
17.04.2014 10:06
Синът ми е Рак и написаното в статията напълно отговаря на същността му
13
0
Мими
Мими
22.03.2014 14:36
Напълно съм съгласна!
6
1
скорпи
скорпи
07.11.2013 15:08
Айде де, не се сърдете! Всичко е точно така както е написано! Това са част от характера на зодиите, под слънчевия знак.Друго е асцедента, който започва да преобладава след 35 годишна възраст,тогава са важни планетните характеристики, какво влияние оказват.Не се чудете, защо зодии от различни триади съжителстват хармонично ,а и са по-различни от описаното тук. Изобщо Астрологията,се изучава в доста висши учебни заведения по света.Дори има цели институти,в които се изучава цели 6 години и излизаш с диплома за завършено висше образование. Но в България,това е все още табу!
12
1
Kalpazanka
Kalpazanka
03.11.2013 11:48
Колкото и верни,толкова и не до там точни неща.Да не забравяме,че хората са различни и не може да ги слагаме под общ знаменател.Зодията влияе,но все пак човек сам си изгражда характера и избира какъв да бъде.В моето семейство сме 2 риби,рак и скорпион и да ви кажа доста разминавания има с това което е написано,но има и някой неща,които са си характерни за зодията.
3
0
скорпион
скорпион
03.11.2013 11:29
Ани, що не се гръмнеш!!!! Скорпион см!
5
0
ани
ани
01.11.2013 15:14
пълни глупости ако питате мен познавам доста раци и това са наи големите егоисти и лицемери скорпионите пък са големи инати злобари и интересчии не стават ,а рибките те са ,,нямам думи ,,нито за семеиство нито за гаджета вечно си плуват нанякъде обаче сами
23
27