Кои са херметическите мъдреци

Херметически мъдреци

Същността на херметизма съгласно традициите се описва като висше учение за природните закони, подчиняващи се на принципите на причинността и аналогията. По силата на принципа на аналогията, причинните връзки се допълват посревдством магическо въздействие върху действителността, чрез собствените желания на адапта на тайното учение.

Много учени в последно време изказват теории за единно начало на човешката раса. За родоначално място се дава Тибет, от цивилизации като лемурийци и атланти, както и от по- древни от тях. Те живели преди потопа и изглеждали много по- различно от самите нас. Известно е, че в момента сме в поредния преход - от пета в шеста раса.

От всяка една обаче са останали индивиди. Те са херметическите мъдреци. По този начин те пазят генетичния фонд на Земята, за да може ако случайно човечеството бъде заличено, тези заспали вечен сън индивиди да възстановят човешкия род.

Лемурийци, атланти, още по-стари цивилизации, както и хора от нашата са способни да изпаднат в състояние на съзнанието, което може да сведе до минимум обменните процеси в тялото и по този начин да го консервира - като в зимен сън. Когато това стане, медитацията е дотолкова ефективна, че практикуващия може да свърже биополето с водата в организма си и да й въздейства така, че да я накара да действа върху тялото му.

Ако едно тяло изпадне в тази херметически затворена обвивка, то може да се съхрани за хилядолетия, без човека да умре. Когато е в това състояние, тялото е без душа - тя се държи за него със „ сребърна нишка” – пъпната връзка между тялото и душата. В реалния живот тя се проявява докато спим и се къса когато умрем.

Медитация

Херметичния мъдрец по принцип се намира в пещера и под вода. Телесната температура на изпадналия в такова състояние пада до 4 градуса по Целзий. Ако го прегледа медицинско лице, ще бъде констатирана смърт. Тялото е без пулс, ЕКГ И ЕЕГ.

Херметическите мъдреци са пазители на пра-древното знание. В техните пещери не може да влезе някой току-така. Те са обградени от енергийна защита, изградена от самия мъдрец и отблъскват недоброжелателите.

Ако някои има недобросъвестността да навлезе с лоши помисли при тях, с всяка крачка започва да му става все по-зле и ако не излезе- колабира. Силите, пазещи мъдреците, обикновено са смъртоносни за хората.

Хубаво е да знаем, че някъде там в незнайното все пак има сила, способна да ни помогне, ако се стигне до най-лошото.

Виж повече

Рейтинг

4.1
Общо 15 гласували
5 6
4 5
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Megi
Megi
05.02.2013 21:59
Спомняте ли си израза "Совите не са това което са" или "Има смисъл тайните да си останат тайни", помните ли как разкопаха а след това бетонираха Царичина, а някой помни ли как лежа в затвора автора на книгата за Богинята Бастет от Странджа...Е, Хермес Трисмегист не се открива на всички,дори и на тези които плащат добре, всъщност на тях най-малко се ...усмихва. Потърсете в сърцето...идеята на която ви води тази статия.Вярвайте в себе си, нали сте Божествени...по произход
1
0
chichko ogi
chichko ogi
25.11.2012 10:11
Прочетете книгите на Ернст Мулдашев, в които ще намерите подробна информация за генофонда на човечеството и състоянието "сомати", в което се намират консервираните човешки тела.
3
0
LinaViraAssaAmy
LinaViraAssaAmy
24.11.2012 21:29
Тази статия ми звучи още по-странно от предишната.Абсолютно нищо не разбрах!
0
1
Andrey
Andrey
23.11.2012 15:35
Прочетете на Ян Ван Хелсинг "Не пипай тази книга!". Там е описано, как китайски войски са се опитвали да влизат в такива пещери и войниците колабирали или полудявали. Дори самият Хитлер се е опитвал безуспешно!
0
0
Chrisa
Chrisa
23.11.2012 13:06
В началото много правилно е описано какво е херметизъм,но от там нататък статията нещо... не се вързва.
0
0
Стаси
Стаси
23.11.2012 10:14
И откъде знаем за съществуванието на тези херметически мъдреци, ако никой не може да влезе в обитанята им, ако приличат на мъртви и ако са някъде под водата, вероятно толкова скрити, че никой да не може да ги намери?
0
0