sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Тестове и Психология»Пролетта е начало на нови депресии

Пролетта е начало на нови депресии

Пролетта е начало на нови депресии

Лошото настроение винаги идва, без да сме го канили. Едва ли има някой, който да се чувства приятно, когато целият свят като че ли се срутва пред него. Но на какво се дължи това внезапно и много често продължително състояние на духа.

Обикновено депресията се появява, когато времето се застуди и слънчевите часове рязко намаляват. Постепенно организмът ни свиква с мрачното време и се адаптира, а заедно с това раздразнителността ни намалява.

В началото на пролетта обаче чувствителността ни отново се изостря заради изтощението на организма през дългата зима. Именно пролетта е сезонът на най-сериозните депресии, твърдят специалистите.

Пролетната изостреност на психическата чувствителност е свързана с биологичните фактори. Денят нараства и се увеличава слънчевата активност. Магнитните и радиационни въздействия повишават чувствителността на нервната система. Активизират се хормоналните процеси и организмът отслабва поради изчерпването на витамини и микроелементи през зимния период.

На всички са ни известни чувствата на вълнение и тревога, депресиране, свързани с различни житейски ситуации, важно събитие или болест на близък, когато ни е трудно да мислим за нещо друго. Безброй сълзи, безсънни нощи при семейни проблеми, кавги с любимия, проблеми в работата!

Пролетна умора и депресии

А раздразнението и чувството за неудовлетвореност от живота поради финансови и битови проблеми? Всичко това са естествени реакции, които имат адекватна причина за своето възникване.

Споделяйте!

Най-добрият помощник срещу пролетната умора и тъгата и лошото настроение е времето. На тези, които не се справят със ситуацията, могат да помогнат психотерапевтичните беседи със специалисти или откровените разговори, но с не дотам близки хора.

Важното е да не задържаме в себе си отрицателните емоции и да се опитаме да осъзнаем станалото, съветват специалистите.

Друга прекрасна възможност да преборите депресията, е да спортувате повече и да правите дълги разходки на слънце.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 7
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Радка Илиева
Радка Илиева
19.04.2015 11:46
Лечебните гъби рейши се отразяват много добре на психиката на човека. Те съдържат органичен германий и внасят в кръвта повече кислород, прочистват кръвоносните капиляри към мозъка от малките тромбчета и подобряват оросяването на мозъка. Мозъкът е основен консуматор на кислород и се подобрява протичането на всички процеси в него. Фирмата е поставила по малко екстракт от рейши в кафето, чая и горещия шоколад. Пиейки си любимата топла напитка, всеки може да се погрижи и за здравето си. Подобрява се настроението, успокоява се нервната система, човек спи по-добре, по-концентриран е и е по-работоспособен. Особено подходящи са за хора на смени и подложени на стрес .
От 1 пкаетче стават 2 чаши кафе и така на цената на едно нормално кафе, бихме могли да си спестим много проблеми.
0
0