sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Силата на концентрацията

Силата на концентрацията

НевенаНевена
Новак
2820
Концентрация
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Колко пъти сте улавяли мисълта си да скача от едно нещо към друго? Може би милиарди, съсредоточаването на вниманието върху определен обект изисква усилия, винаги се намира нещо, което да ни разконцентрира. Дали сте решили да постигнете нещо, да се съсредоточите върху сегашното, да се справите със стар навик или да подобрите бизнеса си, вие трябва да се концентрирате.

Опитайте да се фокусирате само върху едно нещо и се заемете с него, ще разберете, че успеха ви ще стане факт скоро, но какво ще се случи, ако разпилявате фокуса си върху няколко цели - ще увеличите опасността да не изпълните нито една. Дори постигането на една цел не е толкова лесно, ако отсъства силата на концентрация, за да заработи за вас трябва ежедневно да напомняте за нея.

Ето някои предложения, които ще ви държат концентрирани:

1. Припомняйте си целите ежедневно

Оставяйте си бележки на хладилника, на десктопа ви; четете всеки ден за целите, които преследвате; изпращайте си напомняне чрез онлайн календар; говорете с приятелите, направете си график, по който да работите всеки ден за целите си.

2.Живейте в настоящето

Сила на мисълта

За да се насладите на живота с пълна сила, за да подобрите ефективността си и да се освободите от стреса от мислите за миналото и бъдещето, започнете да се концентрирате в настоящия момент.Това не е никак лесно, затова се упражнявайте, опитайте концентрацията в сегашния момент да стане ваш навик.Когато вършите дневните си занимания, просто ги вършете, без да мислите за нищо друго освен за тях в този момент.

3. Приключете задачите си

Фокусирайте се върху текущите ви задачи, като премахнете всички неща, които ви разсейват и започнете да ги отхвърляте една по една.

4.Мислете позитивно

Фокусирайте се върху положителните мисли. Силата на концентрацията привлича това, върху което се концентрирате, това е законът на щастието, затова я насочете към позитивните си мисли. Можете да опитате, като всеки път, когато през ума ви мине негативна мисъл, веднага я замените с положителна. Бъдете благодарни за всичко, което имате и можете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
57
46
31
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати