Да премахнем лошите мисли

Страх

Стрес и депресията са феномените на нашето общество. Лошите мисли, от които се пораждат пък, произлизат от всичките ежедневни и рутинни проблеми. Нагласата на човек към заобикалящия го свят е много важна.

Тя се формира от външни фактори. А когато по медиите се говори все за криза, за корупция, убийства и грабежи, за озлобеността на човечеството, е нормално човешкото подсъзнание да превключи на друга вълна. Стресът просто е реакция срещу тези психични натоварвания.

Никой не може да се спаси от стреса и лошите мисли, но е по-добре да се справим с тях в зародиш, а не да ги оставим да ни завладеят. Просто в непозната и отрицателна среда трябва да знаем как да реагираме, а не да позволим да мислим най-лошото във всеки един момент.

Понякога наистина е неизбежно. Тогава е по-добре да не се опитваме да избягаме от лошите мисли. Това е първата стъпка в справянето с тях. Трябва да се оставим да ни завладеят напълно, колкото и да ни е страх. По този начин показваме, че можем да ги приемем, както и че можем да ги преодолеем и запратим в миналото.

Най-логичното място, което трябва да се търси за справяне с този проблем, е природата. Тъй като тя е майка на всичко живо, така и лекът за всяко страдание - душевно и физично, трябва да се търси именно в нея. Досегът с природата зарежда нашия енергиен запас, който е постоянно на критично ниво, особено когато ни атакуват лоши мисли.

Депресия

Когато ги усетите, когато се почуствате безсилни срещу проблемите, излезте сред природата. Една разходка из гората, излет в най-близката планина или разходка по брега на морето- ще ви учуди до каква степен ще помогнат. Успокоението и единение с природата ще ви пречисти емоционално, и ще видите, че нещата никога не са толкова зле, колкото изглеждат.

Като цяло трябва да се търси радостта от живота. Всеки сам за себе си трябва да осъзнае, че си струва. Че си струва да прави всичко което прави, да гони мечтите си, да учи, да се образова, въобще - че си струва нещата да се обърнат в негова полза.

И най-вече трябва да осъзнаем, че нашето безсилие по никакъв начин не помага на ситуацията да стане по-положителна. Грижите си остават. Тук вече трябва да се появи желанието за промяна. С две думи - лошите мисли и безсилието трябва да се заменят абсолютно съзнателно не само с мисли, но и с действия, клонящи към положителна промяна.

Виж повече

Рейтинг

5 6
4 3
3 6
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Никол
Никол
09.04.2016 12:19
Тази стланица е невероятна,много ми помогна да обмисля всичко.Излязох навън разхождах се и намерих решение на проблемите си.!БЛАГОДАРЯ!
2
1
дддаама не
дддаама не
09.09.2013 21:35
Истината е в природата и енергията, с която ни зарежда! Търсете и пазете природата!
9
2
Десислава
Десислава
07.09.2013 14:53
Не съм съгласна с Ани, ти какво очакваше, нещо ново и революционно? В подобни статии и книги се пише общо взето едно и също, което не значи, че не е истина и не е ценно. Някои неща трябва да се повтарят по много пъти, докато човек не вникне в тях и не ги осъзнае напълно.
9
0
Аny
Аny
24.06.2013 21:30
Що за елементарни твърдения и празнословия. Това го знаят и децата. Защо ли мислите, че повечето хора са малоумни олигофрени на които може да се пробута всяка скълъпена пошлост...Изобщо защо въобще ги пишете тези простотии?
2
5
Никол
Никол
09.04.2016 12:12
Ти какво разбираш от лоши мисли...? Очакваш нещо ново ли...? Може би Ани ти нямаш представа за живот,освен да рогаеш! Усмихни се на живота си и се порадвай!Не бъди негативна.Понякога човек има нужда да си припомни някои неща,ти си прочела страницата но в същия момент не си се замислила за това което пише!Явно имаш голяма нужда да излезеш навън сред природата и да обмислиш всичко...!
ТОВА Е ОТ МЕН ;-)
2
0