Магията Джу-Джу

Джу-джу

Вярвате или не, магиите съществуват - бели, черни, за любов, за пари или желаещи смъртта на някого. Сега ще ви запознаем с една от най-силните африкански магии, която е причината за настръхналите коси на хиляди души.

Джу–джу е дума с предполагаемо западно-африкански произход, която е била използвана от европейците, за да опишат традиционните религии от Западна Африка. Според етимологията значението ѝ е лош дух или зъл демон на езика на етноса Хауса от Северна Нигерия.

На езика на друг етнос в Нигерия - т.н. Йоруба, джу значи хвърлям и съответно джу–джу значи хвърлям-хвърлям, което в буквален смисъл е това, което извършват шаманите, когато правят магията – по време на ритуала те подхвърлят един на друг съответния избран предмет или амулет, за да могат да предизвикат влизането на зли сили и енергии.

Джу-джу се използва във всички сфери на живота в Западна Африка. Разбира се, джу-джу се използва и за лекуване на болести, но доста често се предпочита за отмъщение, забогатяване чрез измама и др.

Противно на общите схващания и въпреки лингвистичните си прилики трябва да се отбележи, че няма абсолютно никаква връзка между така популярната вуду магия и джу-джу магията.

Друг не по–малко любопитен факт е, че освен черна магия джу-джуто представлява и много интересен стил музика, популярен сред етноса Йоруба в Нигерия и се характеризира с използването на китари и различни видове местни барабани.

Джу-джу може да се направи и внедри в кукла, предмет, маска, и свръхестествените сили, които са заложени в него действат унищожително. Много е популярно използването на потопен в кръв пилешки крак, увит в перушина и затегнат с конци.

Джу-джу се характеризира с използването на амулети, направени от пилешки кости и пера, кости от различни животни, глави, органите им и др. Не е тайна, че се използват и човешки органи, когато се прави т.н. кървава магия, която е за пари.

Една от легендите /която всъщност е истина/ в Западна Нигерия гласи, че доста млади мъже си възползват от услугите на вещерите и шаманите, които се занимават с това. Много от тези мъже убиват, отвличат и вземат части от телата на свои роднини, приятели или близки и ги носят на шаманите, за да се приложи магията. Колкото по–близка е родствената връзка на клиента с жертвата, толкова е по–силна е магията.

Обикновено е заклинание за забогатяване, като един от недостатъците му е, че поръчителите стават богати, но умират млади и не се радват дълго на спечеленото. Това може да ви се струва като разказ от митологията, но всеки човек, живеещ в Западна Африка, може да го потвърди.

В много европейски медии се разказват истории за използването на джу-джу при трафика на жени. Основният поток от тях е от Западна Африка и по-специално от Нигерия. По потвърдени данни над 20 000 нигерийки са пратени да проституират в Италия, като за тях няма лято или зима, те просто трябва да изпълнят дълга си към хората, които ги държат.

Над 100 000 африкански момичета проституират в цяла Европа, като 80 % от тях са от щата Едо, който се намира в Южна Нигерия. В този щат живеят само 3 % от 130-милионното население на тази многолюдна държава, като махнем броя на мъжете, възрастните хора и децата, то думите стават излишни.

Освен че този щат е наричан Столицата на трафика, той е и дом на традиционната за Западна Африка религия Джу–Джу. Нигерийските трафиканти на плът използват черната магия, за да оплетат в капан жертвите си, това обикновено са момичета от много бедни семейства, които се издържат с по 2 долара на ден, а понякога не смогват да изкарат и толкова.

Те знаят, че отиват в Европа, за да правят секс за пари и това доста често не е проблем за тях, но са заблудени от мисълта, че за няколко месеца ще изкарат богатство. Това са обещания и на същите трафиканти, които използват силата на магията за влияние.

Рейтинг

3.2
Общо 10 гласували
5 1
4 4
3 1
2 4
1 0

Коментари (2)

чудна
чудна
28.01.2013 14:46
Преди известно време бях гледала по Дискавъри точано за такава магия,много интересен филм беше една жена англичанка разказва точно какво и се е случило подробно с детайли и какво представлява тази магия !
1
3
Кашуу -82
Кашуу -82
18.11.2012 21:30
Страхотно написана статия, поздравления за автора, който очевидно е много талантлив. Продължавайте все в същия дух да ни радвате с такива любопитни и малко известни факти.Имам приятел, който е живее в Екваториална Гвинея и той ми е разказвал подобни истории.

Ваш голям почитател.
4
3

Водещи от категорията