sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Народни лечители в България

Народни лечители в България

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k973
Български народни лечители
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
18.50 лв.
Виж ››

Най-известният български народен лечител е Петър Димков. Рецептите за лечение на различни болести, които стават известни на широката общественост благодарение на Петър Димков, лечителят записва по думи на майка си.

Бъдещият известен лечител става офицер в Русия и след това участва в три войни, след което е произведен в полковник. Когато вече е в запаса, се отдава на лечителството.

Според Петър Димков не съществува болест, която да не може да се излекува, стига да се лекува не само тялото, но и душата. Интересното при Петър Димков е, че е давал съвети на всичките си пациенти, без да им взима пари.

Благодарение на наследниците на Петър Димков рецептите на лечителя многократно са издавани, за да знаят хората как да се лекуват при различни заболявания. Петър Димков е оставил за бъдещите поколения подробни описания на рецепти, които са подходящи за кърмачета, деца , възрастни и хора в третата възраст.

Водна лилия

Освен за лечение на различни видове болести, Петър Димков е оставил много ценни рецепти за профилактика на болестите, както и за повишаване на защитните сили на организма. В рецептите му се смесват различни видове растения, понякога се добавят мед, лимони, прясно мляко и други полезни съставки. Някои от лекарствата, приготвени от растения, се пият, други се прилагат външно.

Внукът на Петър Димков, който носи неговото име, е лекар, но също така продължава и делото на дядо си, като се опира върху всичко, което може да научи от народната медицина.

Известен български лечител е и прочутият билкар Еньо Миланов, който прилага различни видове растения, вдъхновен от народната медицина, за лечението на много болести. Според отзивите на пациенти той е успявал да помогне в случаи, в които традиционната медицина не е успяла. Той дори успявал да помогне на хора със стерилитет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 8
3 5
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати