Най-известните гори с духове

Гори с духове

Разходката нощем в гората ще уплаши и смелчаците, а ако се знае, че в гората има и духове, човек може да развие истински фобии към горските разходки. Има гори със слава на обитавани от духове.

Такава гора е гората Аокигахара в Япония. Тя е известна още като Морето от дървета и се намира в северозападната част на подножието на планината Фуджи. Гората е едно от най-злокобните места в света.

Говори се, че под земята в тази гора има големи залежи на желязна руда, които изкарват от строя компасите и хората често се губят. Тази гора е едно от най-популярните места в света, където хората идват, за да се самоубият.

От петдесетте години на миналия век досега в гората са се самоубили над петстотин души. Всяка година в гората откриват десетки тела на самоубийци. Според местните жители през нощта духовете на самоубийците крещят.

Уичуъдският лес в Англия е известен с това, че който го е посетил, е бил докосван от призрачни ръце. Често посетителите на гората чуват копитата на невидими коне.

Най-известен е случаят с Еми Росбърт – жената на първия граф Лестър. Тя починала при загадъчни обстоятелства – шията й била счупена. Графът срещнал духа й в гора след смъртта й и той му предсказал, че след десет дни отново ще са заедно. Така и станало. Затова всеки, който влезе в гората, се страхува да не срещне призрака на Еми, който да му предрече бърза смърт.

Островът на куклите

Гората Хоя Бачу в Румъния е известна като Бермудския триъгълник на Трансилвания. Тя е едно от най-тайнствените места и привлича вниманието на туристите.

Според местните жители в гората има кръгъл гладък участък, който е портал към друг свят. Всеки, влязъл в кръга, изчезва и повече не се връща. Хората, които влизат в гората, започват да страдат от чувство за безпокойство и усещат световъртеж.

Островът на куклите е известен със зловещата си гора. Той се намира на юг от Мексико и дърветата в гората са украсени със старинни зловещи кукли.

Историята на острова започнала, когато на него заживял единствения му жител – отшелникът Дон Джулиан Сантана. Според легендата той станал свидетел на удавянето на момиченце край острова и в негова памет закачил на дърво куклата му.

След това той закачил на острова хиляди кукли, а след това се удавил самият той. Хората, които посещават острова, смятат, че в гората живеят зли духове, които са се вселили в куклите.

Виж повече

Рейтинг

5 9
4 9
3 7
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (14)

Изпрати
Asparux
Asparux
31.07.2014 19:53
да ще ходя в Япония да се самоубия.
6
2
Анонимен
Анонимен
20.12.2018 21:32
Защото......
0
0
margo.mk
margo.mk
10.10.2013 04:23
За пореден път - Като не вярвате какво правите в отдела за духове, бе?

Много странни хора сте. Хем не вярвате, хем четете, че и даже критикувате. Вярвате и ви е страх.
10
0
Petya
Petya
31.05.2013 16:08
Топ 10 странни и уникални гори - напишете го на английски и вижте още по темата има интересна статия в гугъл с подробности! Този сайт изисква само кирилица съжалявам че не мога да кача нищо :(
2
0
Petya
Petya
31.05.2013 15:33
Сайта не позволява качване на линкове вижте в гугъл
2
0
Petya
Petya
31.05.2013 15:30
Не знам дали е измислица преценете сами....гората Аокигахара!
0
0
Denis St
Denis St
21.05.2013 08:16
Врели не кипели. Само плашите хората, какви са тези духове където ви гонят всичките? Ако имаше духове, и тези гори са "обидавани" би трябвало да има документирани случай? Докато не докажат нещо не вярвам в него.
0
5
Динко
Динко
05.04.2013 16:56
Ми съжалявам тогава 4е съм бързал и 4е съм направил няколко правопистни грешки бе литературният критик,ти за това ли си влязал да редактираш ходи се гръмни на 4алга концерт ко ме занимаваш с простота та си наистина по4нахте да ме разо4аровате вместо да си по контактувам с истински хора на4етени по темата в тоя сайт срештах единствено атеисти деца и псевдо философи.пийте си ракията и си слушаите планета някои някога бе казал блаженни са невежите.редактираи и това и ти давам пет дни за размисъл.
2
2
аз
аз
25.03.2013 21:02
абе Динко, в какво училище си учил ми е много чудно, като не знаеш как се пишат думите и едно бебе ще ти се смее на глупостите, които пишеш. Пише се Щом, а не ШТом и Ще, а не ШТе и краЙ София винаги името на градове, държави и хора се пише с главна буква. Гола вода си момче
3
1