Тайнствената природа на Сокотра

Сокотра

Въпреки причудливите места, които съществуват на нашата планета, остров Сокотра просто разбива всяка представа за това, което се смята за "нормално" за ландшафта на Земята. На Сокотра се срещат над 200 животински и растителни вида, които не могат да бъдат видени или намерени на друго място.

Сега островът е наричан Международен биосферен резерват, Страна на чудесата (Wonder Land), Галапагоса на Индийския океан и е един от най-извънземните пейзажи на Земята.

Този остров е едно от тези уникални места в света, които спират дъха и си заслужава да бъдат видени. Сокотра има дълга и забележителна история, но е много трудно да стигнем до него.

Сокотра е един от тези, "изгубени светове", остров (отделен от света преди шест милиона години), на който безстрашните туристи - особено тези, които търсят екзотична природа и диви животни в отдалечен тропически район могат да отидат и да прекарат дни наред.

Известен десетилетия като Галапагоса на Индийския океан, това е десетият от най-богатите в света острови за ендемични растителни видове. И най-големият остров в Близкия изток 125 километра дължина и 45 километра в диаметър.

Междувременно пейзажът му е един от най-контрастните, той е с изолиран характер и запазена ослепителна дива природа, включително 900 вида растения, някои от най-редките птици, както и живописни пясъчни плажове.

Сокотра е един от най-примитивните, отдалечени все още от цивилизацията, девствени места за посещение, относително незасегнат от туризма! Представете си километри от бели пясъчни плажове и изумително ясни, тюркоазено сини води, гъмжащи от цветни риби.

Сокотра може би не е едно от най-удобните места за почивка, но малките неудобства със сигурност си струват, когато наградите са толкова красиви и щедри. Един интересен начин да стигнете до там е първата спирка в Сана, столицата на Йемен.

Стария Сана е един от най-древните градове в света и е защитен от ЮНЕСКО. Със сигурност ще ви е интересно да прекарате един ден или два в ходене по тесните улички на този древен град или да посетите един от старите дворци в света.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Тодор
Тодор
19.07.2013 23:37
Ето това си струва да се посети.Много повече отколкото например Ню-Йорк или друг известен град. За съжаление не всички оценяват тези редки богатства
2
0