Суеверия с кафе
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Суеверия с кафе

Суеверия с кафе

DesislavaDesislava
Джедай
3966
Гледане на турско кафе
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
18.50 лв.
Виж ››

Суеверни ли сте? Не се притеснявайте - много хора са. Дори любителите на кафе имат своя дял от суеверните вярвания. Ето някои от най-често срещаните суеверия, свързани с кафето.

В Гърция, вие ще намерите някои странни вярвания, практикувани от кафе пиячите. Например, ако разлеете кафе на кафе табелка или картинка с кафе, хората казват, че ще имате пари. В сегашните условия, това определено звучи като лесен и примамлив начин за предизвикване на неочаквано забогатяване!

Ако в чашата с кафето ви има голямо мехурче, това се тълкува за разочароваща новина. Други обаче твърдят, че това е знак, че вашият приятел ще пристигне по-късно.

Според суеверията, ако видите мехурчета на кафето си, трябва да го изпиете веднага. Те не трябва да изчезнат. Ако ги изпиете преди те да изчезнат, ще получите пари от неочакван източник. Не може да навреди, нали?

Ако имате време и не искате да изпиете кафето си веднага, защо да не понаблюдавате движението на мехурчетата в чашата кафе? Тези мехурчета се движат, така че да кажат на хората много неща.

Кафе на зърна

Едно от суеверията казва, че, ако мехурчетата се движат към човека, пиещ кафе, то този човек е предопределен да стане богат. Но ако мехурчета са в отстъпление, трудни времена ще последва за онзи, на когото е напитката.

Някои хора вярват, че трябва да използвате една и съща чаша за кафе при пиенето на кафе или нещо лошо ще се случи с вас. Друго суеверие казва, че ако оставите хляб и кафе под къщата, имате идеалното оръжие срещу призраци!

Една чаша с кафе може да се предскаже времето. Ако мехурчетата се формират в средата на чашата, то времето ще бъде слънчево и хубаво. Ако мехурчетата се формират около външността на чашата, времето ще се променя и ще вали дъжд или сняг.

Истината за това е, че високото атмосферно налягане, принуждава мехурчета на повърхността на кафе да се съберат до центъра, като по този начин сигнализира хубаво време и слънце.

При ниско налягане мехурчета се пръскат към външната страна на чашата и така се прогнозира възможността за променящото се време с дъжд и сняг.

Е, както сами разбрахте, в някои суеверия има и малко физика!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 11
4 11
3 7
2 6
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати