Как животните усещат опасността и спасяват стопаните си

домашни любимци

Често животните по необясним начин усещат опасността, която е надвиснала над стопаните им, и се опитват да ги предупредят и предпазят. Когато става въпрос за земетресение или пожар, е обяснимо, тъй като животните имат добре развити сензори и усещат предстоящия земетръс или миризмата на изгорено.

Има много случаи, в които домашни кучета или котки будят стопаните си, когато в къщата започне пожар посред нощ. Но много домашни животни направо имат ясновидски дарби и не е ясно откъде разбират, че ще се случи нещо лошо със стопаните им.

Американецът Томас Оуен се разбрал със свой приятел, който имал частен самолет, да направят една обиколка през уикенда. Когато тръгнал да излиза от своя дом си, кокерът му се изпречил пред вратата, а когато Том се опитал да я отвори, започнал да ръмжи и да пречи на стопанина си да излезе.

Йоркширски териер

Накрая го ухапал за крака, което окончателно отказало Том да пътува със самолет. На другия ден станало ясно, че самолетът паднал след удар в скала и приятелят на Том загинал.

Във Франция куче, което живеело на улицата, но редовно било хранено от собствениците на стара къща, застанало пред вратата и започнало да вие по ужасяващ начин. Накрая всички излезли, за да видят какво става и секунда след това две от стените рухнали.

В Москва немска овчарка жертвала живота си, за да спаси стопанката си и петгодишната й дъщеря. Те извели кучето по тъмно на разходка и изведнъж то се хвърлило напред и захапало оголен кабел, който висял точно на мястото, където щяло да мине детето. Кучето веднага починало от токов удар, което щяло да сполети и момиченцето.

Често животните спасяват малки деца. В Германия котка спасила бебе, което било изхвърлено на студа през зимата по тъмно. Котката легнала върху бебето и започнала да мяучи толкова силно, че привлякла вниманието на спящи хора, които се събудили и викнали полиция да прибере детето.

Виж повече

Рейтинг

5 7
4 13
3 3
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
петя
петя
14.08.2014 12:07
Страхотна статия. Прави ми впечатление,имам персийска котка в къщи и тя спи на скрина в спалнята обърната към нас да ни вижда,сякаш ни пази.
2
0
Mery Nikolova
Mery Nikolova
03.01.2014 00:02
Добре,а ако нямаме котка или куче?Как може да ме предпази например зайчето ни???
2
1
ала
ала
26.04.2013 03:25
страхотно!
1
0
Стопанин на животни
Стопанин на животни
21.03.2013 23:46
От животните ще се учим на човечност!
4
0
T. Remaerd
T. Remaerd
16.10.2012 09:38
Интересно!
1
0
Kristi
Kristi
18.09.2012 21:31
Впечатляващо!
1
0