Остаряването започва от 27 годишна възраст

Остаряване

Старостта започва на 27-годишна възраст, когато силата на ума започва да отслабва, съобщиха учените от Университета във Вирджиния.

Те установили, че умствените способности на хората достигат своя връх на 22-годишна възраст и пет години по-късно започват да се влошават.

Проф. Тимъти Салтхаус съобщи, че резултатите са красноречиви: терапиите, които имат за задача да предотвратят или променят свързаните с възрастта условия, може би трябва да започнат по-рано, много преди хората да достигнат пенсионна възраст.

"Резултатите се приближават до заключение, че някои аспекти на свързаното с възрастта намаляване на умствените способности започва при здрави, образовани хора, когато те са на възраст от 20 до 30 г.", допълва той.

Жена

Изследването на 2000 мъже и жени продължило повече от седем години.

Анкетираните – между 18 и 60 г., били помолени да разрешат визуални загадки, да си припомнят думи и подробности на определени истории и да забележат структурите на букви и символи.

Подобни тестове често се използват за диагностициране на ментални проблеми, включително на деменция. Учените установили, че при девет от всеки 12 теста средната възраст, на която се постига най-добро представяне, е 22 г.

Най-ранната възраст, на която представянето е значително по-лошо, започнало при 27-годишните. При другите тестове по-лоши резултати дали 42-годишните.

Изследването обаче установило, че способностите, свързани с натрупването на знания, като резултати на тестове за лексикална или обща информация, започват да намаляват едва след 60-годишна възраст.

Числото 27 е натоварено с негативни възприятия, тъй като това е възрастта, на която са починали редица известни музиканти като Джими Хендрикс, Джим Морисън, Брайън Джоунс, Джанис Джоплин и Кърт Кобейн.

Виж повече

Рейтинг

5 5
4 1
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
33 годишен
33 годишен
02.10.2013 23:32
И какво общо имат наркоманите изброени на последния ред с намаляването на умствените способности от възрастта? Всеизвестен факт е, че са се друсали като ненормални, това не би трябвало да ги прави статистически представителни. Като цяло поредната идиотска статия.
3
0
james douglas morrison
james douglas morrison
12.04.2015 03:38
Narkoman si samo ti - svetovnoneizvestnoto avtorche na posta gore
1
0
Философий Цезар Август
Философий Цезар Август
05.10.2011 20:25
А! Аз си знаех, че има подобно петно в еволюцията ни.
1
0
13.01.2011 22:01
Ахъъ, може ли да минете утре ? Противоречия отвсякъде. Не мислите ли, че след като всичко е възможно(според мен е факт)тази теза да е просто една малка част от всички други възможножти, които ни предлага съзнанието и не е необходимо да я следвате разбира се, което може да се случи автоматично при някой хора прочели за това. Аз съм на 30 и моите усещания клонят в обратна посока т.е. умствените ми възможности се увеличават а не обратното. Самовнушението прави чудеса. Е, можете да си представите, че това се случва след като навършите поне 1000 год.(няма да е лошо), а можете и да си представите обратното, че след навършване на пълнолетие(примерно) умствените ви възможности намаляват, което ако наистина го приемете за факт може и да се окаже истина така, че не се затормозявайте излишно с подобни, ако искате да ги наречем факти, а гледайте на всичко с удължена гаранция. Така поне си гарантирате факта, че ще сте извън подобни статистики.
2
0
Мъу
Мъу
23.10.2014 15:47
Шегувам се искам да правим секс!!!
1
0
Мъу
Мъу
23.10.2014 15:46
а ти си момиче или момче какво си ти в среден род ли?
1
0
Мъу
Мъу
23.10.2014 15:45
И тебе анонимния/анонимната е време да ти зашлевя дупецето от шамарчета докато не спреш да бъдеш така анонимен ще ти нашляпам дупенцето внимавай
1
0