Какво не трябва да се подарява

Огърлица от перли

Суеверията, свързани с подаръци, са донякъде плашещи. Много подаръци предизвикват отрицателни последствия според древни суеверия, затова има неща, които не трябва да се подаряват.

Не се подаряват режещи и остри предмети – ножове, ножици, игли, карфици. Според древните китайци такъв подарък направо разрязва на две човешката аура, а според древните славяни този подарък предвещава скарване и раздяла.

Носната кърпичка също предвещава раздяла, ако жена я подари на мъж. Подаряването на свещи, което е доста разпространено, особено по Коледа и Нова година, според древните вярвания предрича погребение на близък.

Никога не се подарява голямо огледало. Според суеверията огледалата съхраняват енергията на стареенето, затова всеки сам трябва да избере голямо огледало за жилището си.

Всички жени обичат перли, но според древно суеверие перлите предвещават много неприятности и сълзи на жената, на която са подарени, и то заради този, който й ги е подарил.

Преди сватба младоженците не трябва да подаряват един на друг книги, защото това предрича скорошната им раздяла.

Кученца

Подаряването на часовници се смята за голям гаф, тъй като според суеверията часовникът отчита времето, което ви остава до смъртта ви и това е напомняне за този факт.

Домашни любимци никога не се подаряват, а се продават. Може да се откупи срещу символична цена от една дребна монета, но задължително трябва да се плати. В противен случай ще се скарате с човека, който ви го подарява, а животното скоро ще умре.

Много жени обичат да подаряват на мъжете си слипове и чорапи, когато се чудят какво да им изберат. Още повече, че такъв подарък не е много скъп, а е полезен.

Но според древните суеверия подаряването на чорапи предвещава скорошно напускане на дома от мъжа, а подаряването на слипове или боксерки – че скоро мъжът ще изневери на половинката си.

Виж повече

Рейтинг

5 8
4 12
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (23)

Изпрати
LinaViraAssaAmy
LinaViraAssaAmy
16.09.2012 09:22
Не мисля ,че наблюдението на случващото се след едно дадено или друго действие е глупост. Народите пазят в своето съзнание неща които са видяли, чули и преживяли, така ,че народната мъдрост на различните народи не бива да се пренебрегва и отхвърля. Обърнете се към нашите народни вярвания и обичаи, и сами ще разберете, защо има вярвания в едно или друго нещо,явление,думи или в един или друг предмет. Но аз като богослов бих ви отговорила по следният начин:,, Вярвайте единствено и само в Бога и никакви предмети или зли действия на някого или на нещо ще ви навредят! ,,
1
1
Satania
Satania
14.09.2012 13:55
Не знам доколко са верни тези неща, но има логика в тях.
И до сега пазя една нокторезачка, която прителят ми ми подари и само месец след това започнаха разривите между нас. Не обвинявам нокторезачката за раздялата ни :), но това, че влюбени не трябва да си подаряват режещи инструменти и преди съм го чела...
1
1
Свети
Свети
13.09.2012 15:35
Точно така, важното е подаръка да е от сърце!
1
0
ЕИМ
ЕИМ
13.09.2012 13:55
Хора, едните са вярвали, че не е добре да подяряваш чехли, другите, че не било хубаво перли, според трети не се подаряват свещи. Ние от кои сме? Или трябва да спазваме всичко според общите вярвания на различни цивилизации. Подаръка си е подарък, важно е да е от сърце. Ако носиш омраза в себе си, и плюшена играчка да подариш, пак ще навредиш на околните.
3
0
Илиян
Илиян
12.09.2012 21:29
Съгласен съм с Нели.
1
0
eli
eli
12.09.2012 19:02
ами вие изброихте всички подаръци.. то какво остана да си подаряваме..коли и апартаменти..то май само това остана..ако не измислите и за него някаква зла участ..разбира се ... :Х
2
0
нели
нели
12.09.2012 18:56
това са пълни глупости !
1
0