Характер на козирозите

Характер на козирозите

Свобода, свобода и пак свобода. Това е първото, което може да се каже за характера на козирога. Обича да бъде себе си и откровено казано едва ли някой може да го спре и да го накара да играе роля. Свободният дух и природа са едно от най-важните неща, което хората от този зодиакален знак притежават. Рядко успяват да се вмъкнат в някакви норми, те живеят в свои собствени правила.

За разлика от лъвовете, които държат да бъдат на върха от самото начало, козирозите постигат това с много работа и голям труд. Не бързат, не препират нещата, стъпка по стъпка, бавно, но изключително сигурно се отправят към най-горната точка на пирамидата.

Без да се влага някакъв негативен смисъл в тази дума, спокойно може да се каже за козирозите, че те са отнесени. Могат да забравят всевъзможни неща, могат да превърнат всяка ситуация в забавна и смешна, благодарение на умението си да бъдат себе си.

Решава и приема трудностите без много да се оглежда и чуди откъде може да дойде помощ. Като приятел и роднина козирогът е изключително всеотдаен. Особено, ако е част от семейството ви. Понякога не изглежда така и си правим грешни изводи, че е егоист и че вие сте просто антураж, но той винаги намира начин да ви покаже колко много означавате за него и да се извини по негов начин за честата му отнесеност.

Страстта и свободата са водещи в характера на козирога. Не поема много дини под една мишница – поставя цел, работи за постигането й, завладява желаното и продължава със следващата цел. Повечето задачи или цели го объркват и той забравя кое е било първостепенното и най-важното.

Относно разбирателството му с другите зодиакални знаци, най-общо казано, нещата стоят така – козирогът може да се разбере или да не се разбере с когото си реши. След това във ваши ръце стои въпросът как ще го приемете и дали ще пожелаете да имате по-нататъшни връзки с този чудноват зодиакален знак.

Виж повече

Рейтинг

5 35
4 26
3 10
2 5
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (19)

Изпрати
Нина
Нина
28.08.2012 13:20
Егоистична и дребнава натура(става въпрос за мъж козирог),обиждат неоснователно,интересуват се от собствения си комфорт,самоизтъкват се постоянно,не могат да обичат и прогонват човека до тях!!!!!!!!!!!!!
11
8
...
...
30.05.2015 16:12
Аз жена Козирог и мога да призная,че притежавам тези качества и са едни от най-големите ми недостатъци.
0
0
Бистра
Бистра
21.08.2012 00:35
А моите 40 години с един "Козирог"мога да охарактеризирам, като първоначално трудни, но после свикваш. За тях има само един начин"Или по техния начин - или по никакъв друг".Само мога да спомена, че аз съм "рак" и уж с "козирога" сме несъвместими, но..както пише накрая - той се разбира, с когото иска.
7
0
Ема
Ема
20.08.2012 08:50
Точно така е, всичко е вярно! Четвърта година живея с човек от тази зодия и все повече се убеждавам, че всичко, написано по-горе е изумително точно. Наистина са доста особени личности, но пък ако ги приемете такива, каквито са, няма да имате проблеми. Важното е, че сме и напълно подходящи като зодии един за друг- аз съм Телец! Имаме еднакви разбирания и вкус за много неща и си допадаме. А преди него имах отношения с Лъв - пълен абсурд! Затова съм много очарована от характеристиката на Козирога, направена по-горе, тъй като на практика съм се сблъскала точно с всичките му особености и съм съгласна с всичко, описано за този наистина чудноват зодиакален знак!
2
0