Откритите вампири в България

Откритите вампири в България

Вампири са съществували със сигурност и това бе доказано по време на археологически разкопки в България. Първият скелет на вампир, който бе открит в страната, вече е изложен в Националния исторически музей и всеки желаещ може да го види.

Скелетът на вампира бе намерен при разкопки в Созопол. По време на проучвания зад созополския храм „Св. Николай Чудотворец” археолозите се натъкнали на много интересна находка.

Скелетът е открит в гробница, която е на седем века, но не се знае на кого е принадлежал. В гърдите на скелета е забит кол, точно както се е правело, за да не може вампирът да не излиза от гроба си и да не напада хора и животни.

Въпреки това обаче скелетът е погребан зад църква, което се е смятало за голяма чест през средните векове. Не е ясно дали е бил прободен с кол преди погребението или е бил изровен от гроба и след това е бил пронизан в гърдите.

Откритите вампири в България

Смята се, че в откритите в Созопол гробове, чийто брой надхвърля седемстотин, са погребани знатни личности. Освен в мъжкия скелет, в чиито гърди е забит кол, е открит още един, точно до него, който е принадлежал на жена.

В нейните гърди също е имало кол. Според историците тя е била наказана заедно със съпруга си, без да е съвсем ясно доказано, дали и тя е била вампир или не. В момента специалисти работят по възстановяването на лицата на вампирите, за да стане ясно как са изглеждали приживе.

Покрай археологическите разкопки, при които бяха открити скелетите на семейството вампири, се заговори, че има очевидни доказателства, че румънският граф Дракула, известен с кървавите си ритуали, е бил българин.

След находката в Созопол в бургаското село Дебелт бяха открити още скелети на вампири – този път осемнадесет на брой. Те са били приковани към ковчезите си с колове, като част от намерените скелети са принадлежали на деца.

Скелетите са на хора, които са живеели в средата на четвърти век. Според специалисти близките им са ги пронизали с колове, за да не възкръснат след погребението.

Рейтинг

5 4
4 10
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (22)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
05.12.2018 12:42
izkam da sam vampir
1
0
Силвия Петрова
Силвия Петрова
09.08.2015 15:51
Вампирите не съществуват. Преди векове са вярвали че земята се крепи на костенурка.
Било е пълно със идиоти.
Кои знае какви лиса били онези със коловете.
Тогава са горели жените с черни и червени коси на клада.Аз имам черна коса гарантирам ви не съм вещица.
2
1
Пенчо
Пенчо
09.11.2014 19:47
Ебал съм му майката кат има вампири да са радват на живота кат няма "здраве да е ши идем кифтета"
2
2
Мария Павлова
Мария Павлова
21.02.2014 14:43
Ами то и аз напоследък съм все гладна, нищо не ми стига. Днес даже излязох навън ама не мога да издържа пред слънцето. Имах една гривна с Върбинка, след като излязох нищо не ми пречеше. Вечерта обаче забелязах очите си. Те не бяха кафяви, каквито са обикновено, а червени. Горните и долните ми очни линии бяха тъмно червени. Бях адски гладна. Бягам дори по бързо от вятъра. Все едно че имам свръх естествени сили. Тогава си мислех, че това е плод на въображението ми. Но се оказа друго. Когато за първи път зърнах кръв веднага се трансформирах.
9
10
vampira :d
vampira :d
25.03.2016 16:02
smeni si dilara zashtoto tozi qvno ti probutva falshivi narkotici
6
0
На майка ти путката
На майка ти путката
26.12.2014 10:35
Мария Филмарова моля излезте си преди да дойде убиеца на фалшиви вампири "Бат Гошо Чесъна"
9
0
ирина
ирина
31.01.2014 14:48
като пишете глупости поне използвайте повече въображение
10
5
ирина
ирина
31.01.2014 14:46
това, че имат кол в сърцето не може да покаже нищо! а има и хора които са искали след като умрат да им забият кол в сърцето!
4
6
Силвия Петрова
Силвия Петрова
09.08.2015 15:41
Това се нарича теория!
ние всички казваме на децата и приятелите си като умрем да ни забият по един кол в сърчето.
1
0
ирина
ирина
31.01.2014 14:40
вие чувате ли се какво говорите, има филми за вампири ама истински вампири няма, това, че има кол в сърцето не означава абсолютно нищо! Преди векове, хората са смятали, че има вампири и за това, когато някой умирал забивали кол в сърцето, за да не се "съживи" или "наддигне от гроба" осъзнайте се бе хора! живеем в 21 век в това вече абсолютно никой не вярва!
4
6
алдоо
алдоо
11.08.2013 22:59
ГАБРИЕЛА мно яко нали дано и о6те да су6тествуват и тва за грав дракула би трчбвлало да е су6тествувал бати кефа искам да сам бил роден 4 или 5 век .....
2
2