Магиите на Динамо

Магиите на Динамо

Цялата магия на илюзионистите се крие в това, че хората им вярват – може би зрителна измама, може би съвсем очевиден номер, може би чудо, хората вярват и не вярват на най-различни неща.

Манипулацията на съзнанието и бързината са основни точки в магическите номера. Човекът Динамо (Стивън Фрейн, както в истинското му име), колкото и изключителен и ловък да изглежда на повечето зрители, е събрал няколко скептици, които желаят да го опровергаят. Наричат част от номерата му елементарни и дори очевидни.

Колко са елементарни не е ясно, след като е успял да „излъже” толкова много хора, които и за секунда не се усъмняват в това, което той прави. И ако всичко това е лесно и елементарно, как тогава обикновен човек е успял да се разходи по река, точно както в библейската история за Христос?

Разходката по водите на река Темза е една от най-впечатляващите му илюзии. В продължение на няколко минути Динамо се разхожда по повърхността на реката. След края на изпълнението си, Динамо категорично отказва да сподели как го е направил.

Всички негови магии са удивителни, а това, че се разхожда и показва номерата си на хората е още по-удивително. Динамо „премества” непотъмняла част от кожата на момиче, от Маями, от китката (където е бил часовникът й) почти до рамото. Друг номер, който изумява публиката е вкарването на мобилен телефон в бирена бутилка.

Магиите на Динамо

Друга впечатляваща магия - теглят карта, която Динамо не вижда, след това виделите картата се взират в огънче от запалка. Динамо доближава пръстите си до пламъка и след секунди на палеца му се изписва каква е била картата. Според онези, които вярват в илюзията и магията, това е изключително и дори граничи с невероятното. Според неверниците, обаче картата е била релефна и се е отбелязала на пръстите на Динамо. Единственият проблем за неверниците е, че картата изобщо не стига до ръцете му.

Магиите на Динамо не могат да се разкажат или опишат с думи – те трябва да се гледат. На пръв поглед всичко е ясно, но дълбоко зад ясното се крие нещо, което повечето от нас не могат да разберат. И изведнъж между номера, реалността и магията границите се размиват – виждаш нещо, на което никога не би повярвал и всъщност не вярваш дори в момента, но то е факт, случва се пред очите ти.

Рейтинг

3
Общо 214 гласували
5 39
4 48
3 48
2 39
1 40
Дай твоята оценка:

Коментари (34)

кайлас
кайлас
11.12.2012 11:10
Този е един от флагманите на новото съзнание,без да обиждам никой тук,всеки има право на мнение...Камелия много точно го е казала по горе....А за тези,които не вярват им пожелавам да си отворят съзнанието,да се интересуват,да четат и да изследват неизвестното,а не да критикуват...защото ние все пак не сме БОГОВЕ,нали..
2
0
Ддд
Ддд
11.11.2012 17:08
Аз пък смятам, че всичко това с тоя измислен Динамо е супер нагласено и монтирано. Всичките уж непзнати на улицата да си съвсем поставени хора от него и екипа му и ви го казвам като човек, който е горе долу запознат и илюзиите... Динамо е изкуствено създаден продукт за печелене на пари. И това го твърдят много хора, а ако той имаше желание да го оспори(въпреки, че няма как да го направи) щеше наистина да представи някой от номерата си пред напълно случайна и непозната публика, която да се избере неутрално, без намесата на екипа му. Съжалявам, че ви разочаровам, но чак ми е обидно да го показват тоя клоун Динамо :)
0
1
анонимен
анонимен
21.10.2012 12:11
Нещата които прави са наистина много изумителни и даже доста шокиращи,но свиквайте защото има още много като него,
вярвате или не навлизаме в новото време и тези хора ще започнат да се показват, а дали това се учи съмнявам се според мен е дарба, но дали тя е развита дошла спонтанно или просто си я има даден човек това вече не мога да знам, но съм сигурен, че един ден тези хора ще разкрият на човечеството как го правят дали е сила,дарба, наука или просто ГЕН те ще ни кажат.
3
0
Иван
Иван
13.10.2012 16:42
Много е готин.Аз вярвам че го може наистина,защото не съм скиптик.
1
0
Камелия
Камелия
25.09.2012 10:56
Динамо знае ТАЙНАТА. Той прави всичко това със силата на мисълта си, насочва енергията си и я концентрира на правилното място, знае как да използва неограничените възможности на човешкия ум. Това не е невъзможно, не е илюзия. С тренировки, упражнения, вяра и постоянство всеки човек може да го направи и не само това, а и много други неща, можем да контролираме живота си и да проектираме реалността, в която живеем, можем да постигнем и да имаме всичко. Скептиците и тези, които невярват, са просто хора, които не използват пълния капацитет и възможности на мозъка си. И по тази причина немогът да си обяснат как е възможно да съществуват такива, които да умеят тези неща
4
0
Сокудо
Сокудо
15.05.2014 20:13
Именно скептиците са просто хора. Те дефинират себе си така и за това поставят капандура на потенциала си.
1
0
кукличка
кукличка
13.08.2012 14:01
той просто е добър ! вижте как лъжицата става вилица от едно потапяне в кафе кой ще му помага тези демони да не стоят постоянно около него ! :)
1
0
Be o.OK XD
Be o.OK XD
25.07.2012 12:35
Станиславе много ясно, че са измислени тези номера. И откъде знаеш, че хората му помагат? Да не си го питал? Просто приеми, че това е добър маг.
1
0
Az
Az
10.07.2012 22:10
Динамо наистина прави това ,ному помагат невидими за нас бесове,демони.
0
1