Магиите на Динамо

Магиите на Динамо

Цялата магия на илюзионистите се крие в това, че хората им вярват – може би зрителна измама, може би съвсем очевиден номер, може би чудо, хората вярват и не вярват на най-различни неща.

Манипулацията на съзнанието и бързината са основни точки в магическите номера. Човекът Динамо (Стивън Фрейн, както в истинското му име), колкото и изключителен и ловък да изглежда на повечето зрители, е събрал няколко скептици, които желаят да го опровергаят. Наричат част от номерата му елементарни и дори очевидни.

Колко са елементарни не е ясно, след като е успял да „излъже” толкова много хора, които и за секунда не се усъмняват в това, което той прави. И ако всичко това е лесно и елементарно, как тогава обикновен човек е успял да се разходи по река, точно както в библейската история за Христос?

Разходката по водите на река Темза е една от най-впечатляващите му илюзии. В продължение на няколко минути Динамо се разхожда по повърхността на реката. След края на изпълнението си, Динамо категорично отказва да сподели как го е направил.

Всички негови магии са удивителни, а това, че се разхожда и показва номерата си на хората е още по-удивително. Динамо „премества” непотъмняла част от кожата на момиче, от Маями, от китката (където е бил часовникът й) почти до рамото. Друг номер, който изумява публиката е вкарването на мобилен телефон в бирена бутилка.

Магиите на Динамо

Друга впечатляваща магия - теглят карта, която Динамо не вижда, след това виделите картата се взират в огънче от запалка. Динамо доближава пръстите си до пламъка и след секунди на палеца му се изписва каква е била картата. Според онези, които вярват в илюзията и магията, това е изключително и дори граничи с невероятното. Според неверниците, обаче картата е била релефна и се е отбелязала на пръстите на Динамо. Единственият проблем за неверниците е, че картата изобщо не стига до ръцете му.

Магиите на Динамо не могат да се разкажат или опишат с думи – те трябва да се гледат. На пръв поглед всичко е ясно, но дълбоко зад ясното се крие нещо, което повечето от нас не могат да разберат. И изведнъж между номера, реалността и магията границите се размиват – виждаш нещо, на което никога не би повярвал и всъщност не вярваш дори в момента, но то е факт, случва се пред очите ти.

Рейтинг

3
Общо 214 гласували
5 39
4 48
3 48
2 39
1 40
Дай твоята оценка:

Коментари (34)

Михаил
Михаил
10.02.2013 17:08
Невероятно!!!!!!!!!!!!
4
0
мира
мира
05.02.2013 15:04
Динамо е удивителен.
4
0
христо
христо
01.01.2013 13:22
НЕВЕРОЯТЕН
2
0
Галилей
Галилей
27.12.2012 17:52
Аз мисля че Динамо е невероятен
2
0
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId
25.12.2012 15:16
напишете си динамо и ще прочетете статия на труд и как дядо му му е покзал първите НОМЕРА и т. н. и без повече драма хахахахахахаах
0
0
същия
същия
25.12.2012 15:11
ся искам всички с демоните и езотериката и божествените хора с хипноза и бла бла бла ама веднага да се извинят и да не се обаждат неподготвени....шоу трикове продукт за мноооого пари това е !!!!!!!!!!!
0
0
mistik
mistik
23.12.2012 13:57
всичко е реално няма какво да се чудите,човека си владее божествените таланти-като телекинеза,пирокинеза,хидрокинеза,левитация,дематериализация,телепатия и много,ама страшно много си вярва,без грам съмнение,затова му се получават нещата.Прочетете малко езотерика и ще ви се изясни
3
0
цезар
цезар
23.12.2012 11:34
Няма магия, има трикове. Няма магия, има вярващи в нея.
0
0