Магиите на Динамо

Магиите на Динамо

Цялата магия на илюзионистите се крие в това, че хората им вярват – може би зрителна измама, може би съвсем очевиден номер, може би чудо, хората вярват и не вярват на най-различни неща.

Манипулацията на съзнанието и бързината са основни точки в магическите номера. Човекът Динамо (Стивън Фрейн, както в истинското му име), колкото и изключителен и ловък да изглежда на повечето зрители, е събрал няколко скептици, които желаят да го опровергаят. Наричат част от номерата му елементарни и дори очевидни.

Колко са елементарни не е ясно, след като е успял да „излъже” толкова много хора, които и за секунда не се усъмняват в това, което той прави. И ако всичко това е лесно и елементарно, как тогава обикновен човек е успял да се разходи по река, точно както в библейската история за Христос?

Разходката по водите на река Темза е една от най-впечатляващите му илюзии. В продължение на няколко минути Динамо се разхожда по повърхността на реката. След края на изпълнението си, Динамо категорично отказва да сподели как го е направил.

Всички негови магии са удивителни, а това, че се разхожда и показва номерата си на хората е още по-удивително. Динамо „премества” непотъмняла част от кожата на момиче, от Маями, от китката (където е бил часовникът й) почти до рамото. Друг номер, който изумява публиката е вкарването на мобилен телефон в бирена бутилка.

Магиите на Динамо

Друга впечатляваща магия - теглят карта, която Динамо не вижда, след това виделите картата се взират в огънче от запалка. Динамо доближава пръстите си до пламъка и след секунди на палеца му се изписва каква е била картата. Според онези, които вярват в илюзията и магията, това е изключително и дори граничи с невероятното. Според неверниците, обаче картата е била релефна и се е отбелязала на пръстите на Динамо. Единственият проблем за неверниците е, че картата изобщо не стига до ръцете му.

Магиите на Динамо не могат да се разкажат или опишат с думи – те трябва да се гледат. На пръв поглед всичко е ясно, но дълбоко зад ясното се крие нещо, което повечето от нас не могат да разберат. И изведнъж между номера, реалността и магията границите се размиват – виждаш нещо, на което никога не би повярвал и всъщност не вярваш дори в момента, но то е факт, случва се пред очите ти.

Рейтинг

3
Общо 214 гласували
5 39
4 48
3 48
2 39
1 40
Дай твоята оценка:

Коментари (34)

Некъв там
Некъв там
11.11.2013 13:51
Това същество не е от тук и не е от сега...и се забавлява страшно с реакциите и коментарите на хората.
15
0
sandockhan
sandockhan
08.08.2014 23:44
Така е
2
0
батман
батман
10.11.2013 00:35
ако знаете законите на физиката и химията и сте ловък и вие ще можете да правите тези трикове.почети всички трикове знам как стават ,ако някой иска да му кажа нека ми пише
3
7
sandockhan
sandockhan
08.08.2014 23:43
Да. Как скачаш от прозореца?
6
1
Ангел
Ангел
30.06.2014 18:36
Може ли да ми кажеш някакъв фокус
3
2
Насо
Насо
15.10.2013 23:11
Невъзможно е само това, за което нямаме достатъчно информация. Ако приемем, че Динамо действително прави тези магии, то той знае нещо, което ние просто не знаем. Това знание му позволява да материализира и дематериализира предмети и вещества и да изглежда в нашите очи като човек от друго измерение. Пак казвам - ако наистина прави магиите, а не е нагласено шоу.
18
0
ЗАГОРА
ЗАГОРА
03.09.2013 16:27
Това е високоеволюирал дух въплътен в човешко тяло.Може да е трансформирал истинското си тяло в човешко ако е извънземен.Възможно е в миналия си живот да е живял на планета,на която владеенето на енергиите е нещо съвсем естествено.За нас е чудо,защото сме погълнати от материята,а не от енергията.Цял свят се изръси за един колайдер,а какво стана.Ами нищо!Преди да е оправдал разходите и вложения интелект,той взе,че се изкиха.Но ще дойдат времена когато всички ще боравим с енергиите както Иисус и тоя човек.
21
2
Виктор
Виктор
23.07.2013 11:21
Д.А.8:9 А имаше от по-напред в града един човек на име Симон, който, като, представяше себе си за някаква велика личност, правеше магии и учудваше населението на Самария.
Д.А.8:10 На него внимаваха всички, от малък до голям, казвайки: Тоя е така наречената велика Божия сила.
Д.А.8:11 И внимаваха на него, понеже за доста време ги беше учудвал с магиите си.
Д.А.8:12 Но когато повярваха на Филипа, който благовествуваше за Божието царство и за Исус Христовото име, кръщаваха се мъже и жени.
Д.А.8:13 И самият Симон повярва и, като се кръсти, постоянно придружаваше Филипа, та, като гледаше, че стават знамения и велики дела, удивляваше се...
4
2
Поля
Поля
21.06.2013 18:20
Динамо е страхотен! Не знам как хората го наричат ''лъжец'', но това е пълна глупост. Той има дарба! Колкото да демоните...Това е тъпа теория която глупаците измислят защото му завиждат и по някаква причина искат да лъжат за него! Той има дарба. ТОВА Е! Няма друго! Науката не може да обясни ВСИЧКО!
5
4
хаха Кой от вас го може?
хаха Кой от вас го може?
18.02.2013 17:52
Динамо е истински и ясно се вижда, че е подчинил стихиите. Ходенето по вода не е трик и никой не може да го отрече. Човек, който може да променя материята... Как ли му завиждат черните магьосници за номерата му хахахахах
4
0
Аз не мога, ти имаш талант.
Аз не мога, ти имаш талант.
01.05.2015 20:48
"Кой от вас го може?"... Кой от нас може да напише по тъп коментар ли питаш?
0
1
Ивайло
Ивайло
17.02.2013 09:48
Май много хора прекаляват с тревата!!!
2
4