sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Магиите на Динамо

Магиите на Динамо

Магиите на Динамо

Цялата магия на илюзионистите се крие в това, че хората им вярват – може би зрителна измама, може би съвсем очевиден номер, може би чудо, хората вярват и не вярват на най-различни неща.

Манипулацията на съзнанието и бързината са основни точки в магическите номера. Човекът Динамо (Стивън Фрейн, както в истинското му име), колкото и изключителен и ловък да изглежда на повечето зрители, е събрал няколко скептици, които желаят да го опровергаят. Наричат част от номерата му елементарни и дори очевидни.

Колко са елементарни не е ясно, след като е успял да „излъже” толкова много хора, които и за секунда не се усъмняват в това, което той прави. И ако всичко това е лесно и елементарно, как тогава обикновен човек е успял да се разходи по река, точно както в библейската история за Христос?

Разходката по водите на река Темза е една от най-впечатляващите му илюзии. В продължение на няколко минути Динамо се разхожда по повърхността на реката. След края на изпълнението си, Динамо категорично отказва да сподели как го е направил.

Всички негови магии са удивителни, а това, че се разхожда и показва номерата си на хората е още по-удивително. Динамо „премества” непотъмняла част от кожата на момиче, от Маями, от китката (където е бил часовникът й) почти до рамото. Друг номер, който изумява публиката е вкарването на мобилен телефон в бирена бутилка.

Магиите на Динамо

Друга впечатляваща магия - теглят карта, която Динамо не вижда, след това виделите картата се взират в огънче от запалка. Динамо доближава пръстите си до пламъка и след секунди на палеца му се изписва каква е била картата. Според онези, които вярват в илюзията и магията, това е изключително и дори граничи с невероятното. Според неверниците, обаче картата е била релефна и се е отбелязала на пръстите на Динамо. Единственият проблем за неверниците е, че картата изобщо не стига до ръцете му.

Магиите на Динамо не могат да се разкажат или опишат с думи – те трябва да се гледат. На пръв поглед всичко е ясно, но дълбоко зад ясното се крие нещо, което повечето от нас не могат да разберат. И изведнъж между номера, реалността и магията границите се размиват – виждаш нещо, на което никога не би повярвал и всъщност не вярваш дори в момента, но то е факт, случва се пред очите ти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 39
4 88
3 48
2 39
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (34)

Изпрати
Некъв си педерас там
Некъв си педерас там
07.01.2016 21:14
пффф.. лъжец
0
2
sandochkan
sandochkan
07.01.2016 21:13
съжалявам много съм прост... може и да се държа така но дълбоко в душата си съм добър човек....простете ми, ама че съм прост... такива хора като мене които обиждат и говорят невъзпитано и нецензурно трябва да бъдат убивани...
0
1
Кики
Кики
28.10.2014 23:31
Азия знам како себе вкарва телефон в ботилка. Продават себе и даже имам такава специална ботилка.

Перфектен като Динамо.
2
1
Martidj
Martidj
10.12.2014 21:22
Чували ли сте за "ефекта на магнита"
Магнити поставени на определени места по тялото , позволяват левитация или неестествени позиции на тялото.
Ходенето по вада е малко по-сложно и е необходима сериозна подготовка.
Под повърхността на водата на около 15-20 см има платформа с магнити. Платформата трябва да е около поне 1.5Х1,5 м , за да може електромагнитните вълни да имат по-голям и силен обхват. Динамо също е окичен с проводници и магнити , които напрактика го държат.
Теоретично звучи просто , но практически не е .
2
3
Павлина
Павлина
06.09.2014 01:16
Когато го гледам, постоянно го сравнявам с Дейвид Копърфийлд
4
2
лоп
лоп
07.02.2014 12:55
странно как,никой не заснема динамо от случайни камери.Съгласен съм ,че е добър,но да правиш фокуси не е магия,а илюзия.За това се казва и илюзионист,макар да е спорно колко си такъв,когато триковете се показват заснети пред камера.
10
5
анонимен
анонимен
18.01.2014 14:34
Мога да Ви кажа как се ходи по вода.
Да вземем един басейн,виждате по телевизията как човек ходи по водата.
Няколко сантиметра под повърхността се поставя стъкло,разбира се то не се вижда и човекът спокойно стъпва отгоре.
Знам как се правят и други фокуси,като как да изчезне кола пред очите Ви. :)
8
8
sandockhan
sandockhan
08.08.2014 23:38
Ми що не правиш бе факир??????????
12
5
Димътър
Димътър
14.06.2014 11:50
да но ако си по-наблюдателен ще видиш че по маршрута по който той върви след него пресича една лодка така че няма как да е стъкло ;) бъдете по-наблюдателни преди да сте скиптични. Аз вярвам във паранормалното и си мисля че той по някакъв начин е успял да разбие реалността и илюзията и да ги съвмести в едно цяло ;)
13
2
Поля
Поля
28.02.2014 19:36
Магиите на динамо не са като тези на Мага от ''Разбулените тайни на магията''
4
6
тичаш при мен когато тя я няма
тичаш при мен когато тя я няма
07.01.2014 10:49
много сте зле :)
1
2
А
А
14.12.2013 00:31
Болни мозъци!
3
3