Пирамидите на Марс

пирамиди на марс

Върху изображения на повърхността на Марс, получени от американския летателен апарат "Global Surveyer Orbiter" могат да се забележат много пирамиди.

Те се намират в района на Сидония. Върху снимките, получени от космическите камери, ясно се виждат многобройни големи предмети с конусовидна и пирамидална форма, които приличат на египетските и мексиканските пирамиди.

Размерът им достига от десет до триста метра широчина на основата. Много от пирамидите са групирани в правилни линии, триъгълници и други геометрични фигури.

Според някои специалисти пирамидите са естествени образования на планетата Марс, но повечето мнения се свеждат до изкуствения произход на пирамидите. В противен случай те не биха били подредени в толкова правилни фигури.

Някои от пирамидите на Червената планета имат абсолютно правилни ръбове на равностранен триъгълник, а други представляват пресечен конус – точно като са били направени пирамидите на маите. Повърхността на горната им част е гладка, все едно е полирана.

пирамида на маите

Повърхността на пирамидите на Марс е абсолютно гладка. Но най-интересното в тях е, че в долната им част има отвори, които най-вероятно представляват входове.

Според проучванията е напълно възможно на Марс да е живеела цивилизация, чиито представители са посещавали нашата планета Земя. Това би могло да обясни еднаквия произход на пирамидите, които са открити в различни кътчета на нашата планета, както и еднаквата форма на нашите и марсианските пирамиди.

Известно е, че върху повърхността на Марс е забелязана отдавна мрежа от канали, които най-вероятно са били напоителни канали на древна цивилизация. Напълно възможно е марсианците да са посещавали многократно Земята, да са строили някои от пирамидите си тук, както и на своята планета, с някаква определена цел, която все още остава неизвестна.

Виж повече

Рейтинг

5 6
4 2
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
!
!
06.04.2014 12:56
Сега пък и марсианци ни изкараха.
2
0
unify
unify
24.08.2013 09:04
Добре бе,вземете поне веднъж сложете снимка на материала за който пишете.
5
0
LinaViraAssaAmy
LinaViraAssaAmy
14.11.2012 19:02
Трябва да изчакаме няколко години и ще ни се изяснят много неща. Нали се подготвя екип който четири години ще бъде откъснат от цивилизацията някъде далече в някакво подземие/и те вече са там/, защото трябва да свикнат с откъсването от света-две години да се пътува до Марс и две години завръщане, а колко време ще останат на червената планета не стана ясно!
4
1
Vejdi
Vejdi
12.09.2012 09:04
Ако е тази снимка ... наистина как по дяволите сте видели пирамиди, като това са си просто няколко възвишения даже и входове сте видели :Д
0
0
пенда
пенда
09.09.2012 13:05
аз освен ПЛАНИНИ на тази снимка, (която може да не е от Марс изобщо) друго не виждам..... вие сте явно били мнооооого напушени като сте видели Пирамиди, че и техните Входове.... а някой Марсиански Тутанкамон не ви ли помаха ..... хаххахаххахаххаххаах
1
0
LinaViraAssaAmy
LinaViraAssaAmy
08.09.2012 21:18
Защо да не приемем ,че може би ние сме наследниците на марсиянците?
3
0