Летателните апарати на древните цивилизации

Летателните апарати на древните цивилизации

Древните са умеели да летят със специални машини, и това личи от легенди и предания на много народи, а също така и от някои намерени при разкопки артефакти.

През 1875 година в един от индийските храмове бил открит древен трактат – „Виманика Шастра”, написан от Бхараваджи Мъдрия през четвърти век преди новата ера на основата на много по-ранни текстове.

Този трактат съдържа описание на странни летателни апарати от древността, които приличат на съвременните ракети. Според автора на трактата небесните колесници били толкова здрави, че нищо не било в състояние на ги повреди.

Някои от летателните уреди дори можели да се обгръщат от газ с маскировъчна цел, а също така да поглъщат слънчевите лъчи, за да станат невидими.

Тези апарати са наречени от автора на трактата вимани, и той описва, че те излитали вертикално и можели да висят във въздуха като съвременните хеликоптери.

Според трактата виманите се задвижвали от странна течност – най-вероятно това е било някакъв вид гориво. Книгата представлява упътване за правилното ползване на летателните апарати от хората.

Летателните апарати на древните цивилизации

В нея има описание на методите за превключване на двигател, който работи със слънчева енергия така, че да започне да работи с друг вид енергия.

За виманите пише и Платон, когато описва Атлантида. В рисунките, оставени от много племена, има изображения на летателни апарати.

В пещерите на африканското племе догони са били намерени подробни описания на траекторията на движение на Сириус А и Сириус В.

При археологически разкопки на много места по света са откривани статуетки във вид на хора със скафандри, а също така и древни статуетки на летателни апарати. Има и много рисунки от древността, които изобразяват космонавти. Те си приличат много, въпреки че са открити в различни кътчета на планетата.

Смята се, че заради тези апарати в приказките и легендите на почти всички народи става въпрос за хора или вълшебни същества, които могат да се издигат в небето – с помощта на метла, вълшебно килимче или кораб.

Рейтинг

5 8
4 5
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Monny Monsterr
Monny Monsterr
27.01.2014 20:20
И според мен има нещо вярно. Наистина има и пещерни рисунки, на които добре се вижда летяща чиния. От което следва, че наистина има нещо, защото пещерните хора рисуват каквото виждат.
А относно атлантите, аз вярвам в Атлантида и от това, което се предполага, те са били много по-развити от нас, във всеки един аспект.
3
0
мишо
мишо
03.09.2012 21:28
това за сетен път доказва, че ние сме продукт на много по-развита цивилизация, способна да създава звезди, планети и живот под различна форма. Но ръководител на всички интелигентни същества е ЕДИН, и това е Висшият Космически Разум. За сега го наричаме БОГ, защото не му знаем истинското име. Помислете и помечтайте...
6
0