sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Ментализъм и подсъзнание

Ментализъм и подсъзнание

Ментализъм и подсъзнание
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Менталистите са хора, които могат да „четат” мислите ни, но това е само на пръв поглед. Всъщност менталистите успяват да ни „разчетат”, защото и при нас, както при животните има знаци, които лесно ни издават – забелязва се кога лъжем, кога преиграваме, кога искаме упорито да скрием нещо, и менталистите са тези, които са способни да го видят.

Всяка една промяна на физическото ни състояние издава нещо различно за нас.

Ментализмът е съчетанието между мисъл, енергия и воля. Менталистът има психически способности, телепатични, отлична памет и бърза реакция. Подсъзнанието ни дава ясни знаци и хората, които умеят да ги разчитат, могат да разберат почти всичко, което желаят за нас. Освен играта на подсъзнателно ниво, ментализмът е изключително интересно и ефектно явление.

За някои хора това е просто магия, за други свръхестествено явление, а според трети всичко е част на нашата психика и въображение. Дали това е илюзия, паранормално явление, хипноза или действително е способността някой да може да „навлиза” в психиката ни, не може да се отговори категорично.

Правени са много изследвания и проучвания, но както със всичко останало, което звучи невероятно по един или друг начин, и ментализмът има своите поддръжници и неверници.

Ментализъм и подсъзнание

В действителност, за да погледнат във вашето подсъзнание, менталистите трябва да знаят много неща – трябва да са запознати с психологията на човека, неговите поведенчески навици, възприятията му за света, физиология на човека – огромен набор от знания са необходими, за да могат да прилагат тази техника и да ви „разчитат” само с поглед или пък да ви излъжат качествено, но толкова качествено, че дори самият вие да повярвате, че човекът срещу вас чете мисли.

Разбира се, освен тези техники и знания за ментализъм, е необходима малко загадъчност и тайнственост - това привлича хората повече от всичко и по този начин дори най-обикновеното нещо изглежда безкрайно интересно.

Съществува ли четенето в чуждите глави или това е само част от едно представление, което да заинтригува, забавлява и очарова хората? Хора, които се занимават с ментализъм казват, че всичко това е въпрос на техника, манипулация на човешкото поведение и съзнание и психологически познания. Но дори всичко това да е част от магия, не означава, че е по-малко интригуващо и загадъчно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
55
48
32
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати