Червен конец на китката се препоръчва от Кабала

Червен конец

Много известни личности от цял свят напоследък носят на лявата си китка червен конец. У нас това се смята за сигурен начин човек да се предпази от уроки, а в цял свят се прави заради увлечението на все повече хора по религиозното учение Кабала.

Според Кабала червената нишка е мощен енергиен канал, който има способността да влияе върху съдбата и поведението на човека. Той помага на хората да успеят в начинанията си.

Червеният конец, вързан на китката на лявата ръка, защитава от негативната енергия и помага за постигане на желаните цели. Червената нишка се връзва на лявата ръка, тъй като се смята, че негативната енергия ни атакува отляво.

Червената нишка е бариера за негативната енергия и за лошите помисли. За да започне червеният конец да действа правилно, той трябва да е вързан по специални правила.

Червеният конец ще ви пази, само ако е вързан от човек, с когото взаимно се обичате и на когото имате пълно доверие. Това най-често са родители, баба или дядо или други близки хора.

Червеният конец трябва да има седем възелчета, като всяко от възелчетата символизира определен бог. Докато ви връзват червения конец на ръката, трябва да си пожелаете наум защита от лоши влияния и лоши мисли.

Най-мощните червени предпазни нишки се купуват в малкия израелски град Нетивот, където те се правят от нарязване на нишката, с която е била обвита гробницата на една от прародителките на иудеите – Рахил.

В кабалистичните центрове в цял свят също се продават такива нишки. Но вие можете да използвате обикновен червен конец, стига да го заредите с енергията на вашия близък, който ще го връзва на китката ви.

Ако човек внезапно се разболее, негов близък трябва веднага да върже на лявата му ръка червен конец от вълнена прежда. Този конец трябва да има седемдесет и седем малки възелчета.

Виж повече

Рейтинг

5 10
4 23
3 8
2 6
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (31)

Изпрати
Зетабета
Зетабета
20.02.2014 10:24
Уважаеми г-н Христов,именно защото ще "Очистите" света,затова Бог ви е лишил от Власт.И,както е казано в Библията: Неведоми са пътищата Господни!-та дори това да е един обикновен червен конец.Нишката на Ариадна-това не е само мит!
5
4
таскова
таскова
24.11.2013 16:52
Като червения конец не символизира нищо,защо на бременна и на новородено се връзва точно такъв?????И защо март месец всички българи тичат за мартеници те да не се правят от бял и лилав конец?????
20
7
Някой
Някой
16.08.2015 07:50
Защото цялото ни "християнство" е грозна смесица между езически обичаи и съвсем малко християнство.
3
1
пази Боже сляпо да прогледа
пази Боже сляпо да прогледа
24.11.2013 16:19
Пълна идиотщина. И какво е това идолопоклонничество? Известните личности носели и хайде и ние да не вземе да ни подмине късметът случайно. Суеверни идиоти, вместо да пазите и цените народните обичаи,се кланяте на кабалистки глупости.
14
34
Питанка
Питанка
10.11.2013 21:40
е добре де, ами аз като съм левичарка на коя ръка да си вържа конеца?
7
18
Христо Христов
Христо Христов
03.11.2013 08:01
Ако си вържете и една тенекия на гъза и цял ден ходите с нея няма как да ви доближи злото. На времето е имало клади за такива Шамани и разни Гадатели. Лошото е че и сега си играят с Болката на Хората.Върха на това безобразие е че продължават да ги дават дори и по телевизията. Бума беше след псевдо демокразията, то не бяха Екстрасенси то не беше чудо. Така е когато държавата не взема мерки.Аз лично ако имах власт бих ги Очистил всичките тези Псевдо Гадатели,Шамани,Езичници и др. Играещи си със болката на много (Невежи) Хора.
27
17
Смешко
Смешко
04.10.2013 14:44
Маги, Маги ... като са известни да не са богоизбрани, че ги следваш и им се прекланяш. Като правят нещо, ще го правиш и ти, защото те са известни :):):). Все едно всичко каквото правят е правилно и трябва да им се подражава. Жалкото е, че и децата се учат на същото покрай вас. А бедите идват не само от другите хора, а най-вече от самите нас. Често не съзнаваме какво правим, а всъщност трупаме грехове. От грешната природа на хората следват и техните беди ... но ..... много такива като теб предпочитат да вярват на суеверия и езически обичаи, без да знаят какво си навличат под привидната полза, която им се представя. Жалко, много жалко :(.
6
5
Смешко
Смешко
04.10.2013 14:37
Пълни простотии и езически вярвания. Всичко е самовнушение и идолопоклоничество. От тази гледна точка и тел да си вържеш на ръката, пак ще е "вълшебна". Що се занимавате с глупости и самовнушения? Шаманството и езичеството трябва да си останат в средните векове и по-далеч даже.
7
10
малко по-запознат
малко по-запознат
30.09.2013 21:34
Мит 7: Кабалистите придават особено значение на амулетите, светената вода и червените конци като средство за подобряване на живота

Кабала не обучава човека в нищо, което става в нашия материален свят и затова тя е неприменима като средство за забогатяване, достигане на почит и слава. Кабала ни е дадена за това да измъкне човека от усещанията на този свят и да го въведе в усещанията на духовния мир (реалност, усещана в допълнителния орган на чувствата – душата). Затова всички методики, които използва човек за успешно съществуване в този свят – не се явяват истинската кабала.

Определението за кабала намираме в статията на Бааль Сулам ,,Същност на науката кабала“, който се явява несъмнен авторитет в тази област. Той пише така: ,,Науката кабала представлява причинно-следствен порядък от низхождението на Висшите сили, подчиняващ се на постоянните и абсолютни закони, свързани помежду си и насочени към разкриване на Висшата управляваща сила (на Твореца) спрямо човека в този свят“.

За това, че амулетите и магическите слова са забранени е казано още от АРИ. Не трябва да ги ползваме, защото така вкарваме човека в заблуда. На човек му се струва, че в тези предмети има някакви свръхестествени сили, а всъщност целият ефект е основан на психологическото въздействие върху човека.

Човек се стреми към чувство за безопасност, увереност. Има много суеверия около всичко, свързано със сполуката, където е невъзможно да се предскаже отрано резултата. В такива случаи човек използва различни методи, за да преодолее своята психологическа неувереност. Това му помага да превъзмогне тежестта и в този смисъл неговите действия са абсолютно оправдани. Въпреки това е добре да се знае, че силите в човека не се появяват от свръхестествената сила на амулета, а от вярата в това, че в в амулета има такава сила.

Подобни действия категорично са забранени на кабалистите, доколкото създават невярна представа за духовното: човек започва да си представя духовния свят във вид на тайнствени сили, в материални предмети от този свят, в особени връзки между буквите, в кодове и заклинания. Ние сме длъжни да израснем над това и да разберем, че в дадения случай лекува чувството за увереност, а не Висшата сила.

Каква благословия се произнася, когато завързваш червен конец? Вие можете да кажете например: ,,Аз желая моята вяра в червения конец да ми помогне психологически да преодолея всички несгоди“. Но при това по никакъв начин не се свързва червеният конец с Твореца. С твореца може да се свързва само вашият устрем към уподобяване с Него, а не вашият стремеж по-добре да се устроите в този свят, избягвайки страданията, които Творецът ви изпраща, за да не ги унищожавате, а чрез тях да се устремите към него.

Считайки, че в конците, въздуха, земята има святост, ние принизяваме духовното до материалното ниво и именно това се нарича идолопоклонничество. За да се поддържа психологически, човечеството си създава всевъзможни ритуали. Това е оправдано, но следва да се разбира, че това няма отношение към духовното, че в никакви амулети и камъни няма святост.

Светостта – това е свойството на отдаване. Целият ни свят е егоистичен и споменатите методи са призвани психологически да удовлетворяват интересите на човека. Ако ние егоистично придобиваме амулети и червени конци, за да се устроим по-добре в този свят, не можем да се сдобием с нищо Висше, нищо, освен вътрешна егоистична подкрепа.

Висшият свят е свят, съществуващ по законите на свойството на отдаване, в който се намират и действат само сили и чувства без материална обвивка. Той се разкрива за човека само в резултат на учението от оригинални източници. Бааль Сулам в статията ,,Предисловие към Учението за Десетте Сфирот“ п.155 пише, че по време на изучаването на оригиналния материал (,,Книгата Зоар“ и съчиненията на АРИ с неговите коментари) и по силата на устрема в човека към опознаване на своето по-съвършено състояние, върху него въздейства светлината на корекцията. Ако човек изучава неоригинални кабалистични текстове, то никакви праведни намерения няма да променят неговата природа.
11
5