Талисмани и амулети: значение на камъните и символите

Талисмани и амулети: значение на камъните и символите

Талисманите и амулетите имат различно влияние върху хората в зависимост от това от какъв материал са изработени или какъв е основният им символ.

Аметистът е известен със своите защитни сили, той е един от най-често използваните скъпоценни камъни за направа на амулети и талисмани. Този камък помага да намерите спокойствието, за което така мечтаете.

Цитринът се използва, когато човек има нужда от балансиране на енергиите и от творческо вдъхновение.

Гранатът зарежда човек със здраве, любов и преданост. Нефритът действа успокояващо, използва се, за да бъде човек по-концентриран в работата си. Можете да използвате нефрита като колие или като броеница.

Талисмани и амулети: значение на камъните и символите

Кварцът се асоциира с прогрес, защита и медитация. Той помага да успеете в начинанията си. Розовият кварц помага в любовни несгоди.

Тигровото око помага на човек да мисли по-ясно и да запази спокойствие в трудни ситуации.

Талисман или амулет във формата на кръг представлява вечността. Това е символ на женствеността и закриля нежните създания.

Четирилистната детелина е символ на късмет и богатство. Ръката на Фатима - ръка с едно око на дланта се носи, за да се предотврати урочасване и да се отблъсне негативната енергия.

Луната символизира магията, зарежда човек с мъдрост и интуиция. Луната символизира женското начало, затова се препоръчва да се носи от жени.

Пентаграмът се използва, за да ви предпази от отрицателна енергия. Талисман с формата на Слънцето носи благоденствие и здраве. Слънцето е символ на мъжкото начало, ако го носи жена, я дарява със сила и смелост.

Символът Ин и Ян - кръг, разделен наполовина, като половината е черна, а другата бяла, и във всяка има точка от контрастния цвят, е символ на баланса на енергиите. Този талисман зарежда собственика си с енергията и възможността да се справи с трудни ситуации.

Рейтинг

5 11
4 3
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
фани
фани
21.03.2015 10:14
Хубаво
0
0
фани
фани
24.02.2015 21:50
Да аз имам ягодов кварц с формата на сърце
0
0
edno momi4e...
edno momi4e...
05.07.2012 22:33
харесва ми
0
0