sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Вечен календар 2012

Вечен календар 2012

Вечен календар 2012

Вечният календар е измислен преди много години, за да може лесно да се определи какъв ден от седмицата ще се падне на определена дата след много време.

Много от вечните календари представляват сложни таблици, но има също така вечни календари с формата на кръг, за по-лесно изчисляване на датата.

С помощта на вечния календар можете да определите кой ден от 2012 година на коя дата ще се падне, без да поглеждате календара за годината.

Принципът на вечния календар се базира върху изчисления в таблицата. Има два вида вечни календари – вечен юлиански календар, чийто цикъл е с периодичност от двадесет и осем години, и вечен грегориански календар, който е с цикъл от четиристотин години.

Вечен календар 2012

Вечният календар е направен така, че се състои от колони с дните на седмицата и таблица за изчисление, която помага да определите през коя година какъв ден ще се падне на определена дата.

Вечният календар във формата на диск не изисква изчисления, а само преместване на единия от двата диска, които са един върху друг. Върху външната част на външния диск се намират годините, а върху вътрешния диск са дните от седмицата. При работа с дисковия вечен календар само трябва да завъртите вътрешния диск така, че годината и месецът да съвпаднат, а след това дните от седмицата се разпределят от само себе си.

През 2012 година бе открит нов вечен календар, който според специалистите ще промени и улесни начина за отчитане на времето.

Лятното часово време и часовите пояси, а също така и календарните измествания трябва да бъдат игнорирани според новия вечен календар. Това ще донесе само полза за икономиката.

Този календар засега все още се разработва с помощта на сложни компютърни програми. Принципът на новия вечен календар е, че всеки дванадесет месечен период е пълно копие на предишния такъв.

Тоест годината винаги е една и съща, като дните на седмицата винаги се падат на едни и същи дати. Според новия вечен календар септември трябва да има тридесет и един дни, всички останали месеци ще имат по тридесет дни.

Новият вечен календар ще помогне за планирането на малки и глобални събития за години напред. От това ще има голям ефект за икономиката в цял свят.

Рейтинг

5 5
4 3
3 0
2 5
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
лили
лили
15.06.2012 10:10
Статията е добра-но какви са тези коментари.До кога ще пишат хора с болни мозъци.
1
0