sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Феномени»Топ 10 свръхестествени явления

Топ 10 свръхестествени явления

Топ 10 свръхестествени явления
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Има явления, които и до днес си остават пълна загадка за всички, дори и за учените. Съществуват различни теории, но нито една не е доказана е приета за факт.

Това са десет от най-страните свръхестествени явления, за които учените все още нямат логично обяснение:

Бермудският триъгълник

Областта от Атлантическия океан където изчезват самолети и кораби. Според учените мистерия няма, но малкото, които са се върнали от там знаят, че науката и логиката са безсилни пред това, което се намира в Бермудският триъгълник.

Ясновидството

Много спорно явление – хората се раздвояват от напълно вярващи в него, до убедени, че всичко това е шарлатанство. Достатъчен пример са великите Едгар Кейси и Ванга, които по един или друг начин са помагали на наистина много хора.

Животът след смъртта

„Другият” свят не е доказан, но има десетки примери за хора, които са били близо до смъртта – едни са видели бял тунел, други тунел със светлина и любим човек накрая. Възможно ли е животът да не приключва само с края земния ни път?

НЛО

НЛО - свръхестествени явления

Сами ли сме в цялата галактика или има и други светове, други реалности - въпрос, на който учените не могат да дадат еднозначно обяснение.

Плачещите икони

Те са разпръснати по цял свят. Правени са безброй изследвания, но учените нямат единно обяснение защо и как тези икони сълзят и кървят.

Ефект Плацебо

Това е нещо като самоизлекуване- пациентите вярват, че им се дават лекарства за тяхното състояние и се излекуват, а всъщност се оказва, че става дума за най-обикновени захарни таблетки.

Каменните кълба

Свръхестествени явления

Мистерия е как тези кълба са със съвършена форма, след като се смята, че са направени между 200 и 1000 г. след новата ера.

Желязната колона

Възрастта на колоната в Делхи според учените е неясна – според едни е на около 1600г, според други над 4000г. Но колкото и години да са минали въпросът е един – защо толкова стара кула не ръждясва?

Кълбовидната мълния

Неизяснено явление и до днес, всичко което се знае за нея е, че е свързана с електричеството и че може да съществува от няколко секунди (като обикновена светкавица) до 3 часа.

Живите факли

Спонтанното човешко изгаряне няма никакво обяснение и със сигурност може да оглавява класацията на топ 10 на свръхестествените явление.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
523
414
310
24
10
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
ааа
ааа
15.08.2013 03:34
Повечето неща са обяснени, ама кой да гледа... Самозапалването го обясниха по Нешанъл джиографик, не помня каква беше причината, някаква химична реакция.
3
5
svetlana
svetlana
10.03.2013 22:21
Това,че нещо не може да бъде обяснено от науката не значи,че няма обяснение, и че не съществува като явление в природата.
8
1
Георги Георгиев
Аз гледам НЛО По телевизията по Нешънъл Джиографик И тези НЛО мисля че са извън земни аз давам мнение за това дали има извън земни цивилизаци отговорът мие да има извън земен живот от други светове Защото Тези Чести Срещи със НЛО не са случаини товаса кораби и във тях съм сигурен че управлява този караб също така и че извънземните втези извънземни НЛО извънземните ни наблюдават. И аз открих дали има извънземни цивилизаци в други светове. Отговорът мие да има извънземна цивилизация във други светове.
4
4
miss981
miss981
10.01.2013 18:48
някой знае ли повече за плачещите икони
3
0
Chrisa
Chrisa
23.06.2012 12:24
А защо трябва всичко да бъде разгадано от учените,то си е такова каквото си е.
3
1