Светлините Марфа

Светлините Марфа

Светлините Марфа могат да се видят на около петнадесет километра източно от град Марфа, който се намира в САЩ, щата Тексас.

Светлините Марфа привличат огромно количество туристи от цял свят към града. Хора, които са ги виждали, твърдят, че тези светлини мигат, изчезват, отново се появяват, подскачат в небето и се променят.

На светлините Марфа се приписват тайнствени свойства, а произходът им все още е неясен. Някои смятат, че това са душите на покойници, други виждат в тях радиоактивни изригвания, а трети – сигнали за пришълци от Космоса.

Очевидци твърдят, че понякога светлините Марфа се движат към хората. Понякога те изглеждат като огромни кълба светлина и след като се устремят към определен човек, застават точно над него. Тогава светлината се променя и кълбото свети в зелено, а после в червено, а накрая се разделя на две.

Светлините Марфа

В повечето случаи обаче светлините Марфа могат да се видят само от далечно разстояние. Когато някой се опита да ги наближи, те се отдалечават.

Хора са се опитвали да преследват светлините Марфа на кон, с джип и с тичане, а също така с помощта на хеликоптер. Някои са ги преследвали с километри, но те винаги се отдалечавали. Не е ясно откъде идват светлините Марфа, тъй като никога не са откривани следи от запалени огньове, следи от обувки или от губи, за да може да бъде обяснено логично как се появяват светлините.

Гледката на светлините Марфа е невероятна – огнените кълба излитат към небето и след това летят надолу към земята, като през цялото време променят цвета си. Понякога те потъмняват, а след това отново светват ярко.

Когато вали дъжд, няма светлини, но те се появяват след него и тогава огнените кълба са съединени помежду си със сини искри. Много учени са се опитвали да обяснят произхода на светлините Марфа – имало е теории за статично електричество, горящ прах, миражи, електромагнитна енергия, слънчева активност, но нито една от тях не се е потвърдила.

Местните жители вярват, че светлините Марфа са всъщност зли духове, които се опитват да откраднат душите на хората.

Рейтинг

4.1
Общо 11 гласували
5 4
4 4
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Динко
Динко
27.03.2013 09:07
и аз не бях 4увал но самата идея 4е проявяват интерес към даден 4овек ме кара да мисля 4е все пак имат някакъв разум и зашто се отдале4ават ако бяха физи4но явление няма как да го правят.нешто друго е и ли4но аз съм по склонен да вярвам 4е е нешто от рода на нло.
0
0
eva
eva
22.07.2012 19:07
струва ми се познато. Нещо като северното сияние
1
0
valao
valao
13.07.2012 20:43
просто физично явление? кълбовидни мълнии например? Но пък пише, че са правени изследвания и нищо не се е потвърдило...
0
0
блаблабла
блаблабла
29.06.2012 13:42
А възможно ли е да са кълбовидни мълнии?
0
0
edno momi4e...
edno momi4e...
28.06.2012 22:27
никога не бях чувала за тях
0
0