Поверия за деца и бебета

Майка целува бебе

Има поверие, че ако се целува бебе до 2 месеца, то няма да проговори. Това поверие е основано на здравословния принцип – колкото по-малко хора контактуват отблизо с детето, толкова по-малък е рискът от инфекции.

Според старинно поверие бебе не се слага изправено на масата, защото няма да се научи да ходи.

До една година детето не се подстригва, защото носи нещастие.

Бебешки дрехи не трябва да се оставят през нощта на простора – това навлича болести на бебето.

За да върви уверено детето, още след първата му стъпка между стъпалата му трябва да се мине по пода с нож, все едно се разрязват невидими въжета, които са стягали бебешките крачета.

Никога не се перат дрехи във водата, в която е било изкъпано бебето – това води само до болести на детето. Водата се изхвърля и коритото се изплаква четири пъти.

Ако се хвърлят мръсните бебешки дрехи на пода, детето ще прекара целия си живот в бедност.

Щастливо бебе

Най-първото домашно вечерно къпане на бебето трябва да бъде направено в идеалния вариант от майката и от бащата. Водата от коритото се излива едва на другия ден сутринта. Ако се излее още вечерта, се излива късметът на детето.

Ако дете до две години остави парченце хляб на масата, не се дояжда, защото така ще му се изяде здравето.

Бебе не се целува от чужд човек по стъпалата, защото много късно ще проходи. Не се целува от чужд човек по бузите, защото късно ще му пробият зъбки и много ще го боли, докато пробиват.

Ако детето не може да заспи, се измива с топла вода, в която е измит сребърен пръстен. След това детето се избърсва само с лявата част на кърпата или на хавлията. След тази процедура бебето ще заспи бързо и ще спи през цялото време спокойно.

Майката не трябва ниокога да се оглежда заедно с детето в огледалото, докато то не навърши една година, иначе ще му излети късметът.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 3
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати