Великата конспирация за марихуаната

Канабис

Фактът, че конопът има около 25 000 употреби, е все още неизвестен на широката публика. Той се използва в състава на храни, бои, гориво, дрехи, строителни материали и много други.

Най-старата реликва на индустрията е намерена в древна Месопотамия и представлява част от конопен плат (платно), датиращ от около 8000 г. пр.Хр. Най-старото оцеляло парче хартия е направено преди 2000 години в Китай и е също изработено от конопено влакно.

През 2500 г. пр.Хр. фараоните са използвали коноп при строителството на величествените пирамиди.

Първият дизелов двигател е бил проектиран да се движи с растителни масла, едното от които е конопеното масло. През 1930 г. Хенри Форд произвежда автомобил, съставен 70%от конопена пластмаса.

Картините на Рембранд (1606 – 1669 г.), Винсент ван Гог (1853-1890 г.) и Томас Гейнсбъро (1727 – 1788 г.) са рисувани предимно на конопено платно, често с маслени бои на базата на коноп.

Причината конопът да бъде обявен за незаконен

Истинската причина канабисът да е забранен няма нищо общо с неговото въздействие върху ума и тялото. Марихуаната не представлява заплаха за широката общественост.

Марихуаната е опасна единствено за петролните компании, алкохолните и тютюневи индустрии и голям брой химически корпорации. Различни големи предприятия, с изобилие от долари и влияние се опитват да скрият истината от хората.

Истината е, че ако марихуаната бъде използвана в изработването на голямото многообразие комерсиални продукти, то това би създало промишлена атомна бомба.

Предприемачите не са били запознати с големия потенциал, който има марихуаната. Те са имали заговор да разпространяват неверни сведения за това растение, правилното използване на което би могло да разруши техните компании.

Думата "марихуана" е създадена в средата на 30-те години, за да опетни добрия имидж и феноменалната история на конопа като растение.

Заговорът

През 1937 г. Дюпон патентова процесите за направа на пластмаса от нефт и въглища и призовава акционерите да инвестират в новата нефтохимическа дивизия. Синтетични материали като пластмаса, целофан, целулоид, метанол, найлон, вискоза и т.н., е станало възможно да бъдат произведени от петрол. Индустриализацията на конопа би съсипала над 80% от бизнеса на Дюпон.

Марихуана

По това време Андрю Мелън става Секретар на хазната и основен инвеститор на Дюпон. Той назначава своя близък роднина, Хари Анслингър, да оглави Федералното бюро за наркотици и опасни лекарства.

След тайни срещи между тези финансови акули, конопът бива обявен за опасен и за заплаха за техните предприятия. За да запазят бизнеса си непокътнат, те правят първи стъпки да се оттърват от него, наименовайки го с мексиканската жаргонна дума "марихуана".

Машинациите на медиите

Медиен блиц на "жълтата журналистика" бушува в края 20-те и 30-те години. Отпечатват се хиляди истории по вестниците, подчертаващи ужасите, до които води марихуаната.

Филми като "Марихуанната лудост" (1936 г.), "Марихуаната: убиец на младежта" (1935 г.) и "Марихуаната: отстранете дявола" (1936 г.) са пропаганда, режисирана от богатите индустриалци, за да отстранят врага в лицето на конопа.

Тяхната цел е била да получат обществена подкрепа, така че анти-марихуанните закони да могат да се приемат.

На 14 април 1937 г забраняващият марихуаната данъчен закон е внесен в конгреса със съдействието на Робърт Доутън, който е поддръжник на Дюпон.

Твърде късно д-р Джеймс Уудуърд, лекар и адвокат, свидетелства от името на Американската медицинска асоциация, че причината Асоциацията да не денонсира по–рано Данъчния закон за марихуаната, е че те току що са направили откритието, че марихуаната е коноп.

През септември 1937 г., конопът става незаконен. Най-полезната култура става известен наркотик.

Днес нашата планета е в безисходица. Земята се задушава, тъй като големи тропически гори изчезват. Замърсяване, отрови и химикали убиват хора. Тези големи проблеми биха могли да бъдат разрешени, ако се индустриализира конопът.

Природната биомаса би могла да задоволява енергийните нужди на планетата, които в момента се задоволяват от изкопаеми горива. Ние вече сме изконсумирали около 80% от резервите на петрол и газ и се нуждаем от възобновяеми ресурси.

Конопът би могъл да бъде решение на тези проблеми.

Виж повече

Рейтинг

5 34
4 12
3 11
2 11
1 10
Дай твоята оценка:

Коментари (15)

Изпрати
P
P
18.02.2014 18:44
И много хора държат на легализацията на марихуаната, само за да си правят гориво и строителни мариали, може би?
2
1
Kрокозия
Kрокозия
29.08.2013 17:54
Забранен е само конопа садържащ над 2гр. тетрахидроканабиол на кг. маса. До 70-те години коноп се отглеждаше масово в България.

Мразя забраните на неща касаещи личен избор, и не вредящи на обществото, но това е истината.
8
0
Danijel
Danijel
29.08.2013 17:50
конопено масло, материали и пълни научни статии за ефектите на канабиноиди на туморните клетки могат да бъдат намерени на интернет страницата медикканна
8
1
Алиса
Алиса
27.08.2013 13:35
Както виждате хора по точно скептиците де... марихуаната не е вредна.. в някой страни си е легална по простата причина, че дори е и полезна за разни видове болести. То си е обяснено защо не искат да бъде легална.. защото тогава капацитета на алкохол, цигари общо взето спада до минимум от досегашната печалба. Нито един човек по света не е умрял от употребата само на марихуана..Вече ако се смеси с алкохол и разни други видове питиета като кафе, човек със слабо сърце на дали ще издържи. Но все пак не е вредна нито застрашава живот, докато алкохола и цигарките бавно, бавно след време я рак на белия я на черния дроб, ч на костите...
5
1
:)
:)
23.06.2013 08:41
Едно уточнение: Първата хартия е направена в Китай от Цай Лун през 104 година от новата ера от оризови люспи, не от коноп.
4
1
4ер
4ер
10.05.2013 12:46
пффф..
1
0
Ян Бибиян
Ян Бибиян
09.05.2013 10:21
Конопът е много погрешно приет от някой хора!
Това е едно от най-лековитите растения ако не най. Но погрешно е и схващането, че тя единствено се пуши и е опиат...Всъщност при пушене се изгарят над80% от важните канабиноиди от които идва и самото лекарство (смолата отделена от растението. Не че няма ползи от пушенето напротив, но не може да се очаква да се излекуваш от рак пушейки и това е разрешено в някой страни? В БГ как стоят нещата- забранен за медицинска употреба? Кой всъщност може и с каква цел ако не е тайна забранява растение използвано в медицината от 5000г!? За повече инфо
7
1
Bobi
Bobi
13.02.2013 23:37
Не тъпчете тревата! Тя е за пушене!
7
0