Факти за хората с кестенява коса

Факти за хората с кестенява коса

Изследователи на връзката между цвета на косата и характера на човек формират своите предположения, отчитайки по-внимателно физическите качества и дадености на косъма като цяло.

Например, косъмът на брюнетите и на тези с гарваново черна коса е най-плътен, твърд и устойчив. Това води до извода, че те са много отговорни, със силна психика-добре преодоляващи стреса, и дори в известна степен - темерути.

От друга страна хората с кестенява коса имат средно по-малко на брой косми: между 100 000 и 110 000, отколкото русите, които имат около 150 000. Този факт се свързва с по-малката предразположеност на брюнетите към духовни и абстрактни занимания. Те са практични, земни, добре ориентиращи се в светската суматоха и суета. Интересуват се от чистите и осезаеми чрез петте ни физически сетива факти. Могат да лавират, да се приспособяват и да реализират плановете и проектите си, дори в среда на противоречия, конфликти и интриги.

Хората с кестенява коса във всичките й нюанси са смятани за особено активни и дейни. В тях кипи много по-силна енергия в сравнение с тази на леко мудните и разсеяни представители на русия цвят.

Сред приятели са весели, усмихнати, жизнерадостни и най-често „душата” на компанията.

Те също се привързват лесно към хората, които допускат в своето обкръжение, дори да ги познават отскоро. Понякога това може до доведе до обсебване и желание да се неглижират естествено поставените граници на лично пространство и толерантност и да поискат да нахлуят с "груби стъпки" в света на другия, щом като са го обикнали.

Понякога хората с кестенява коса не могат да разберат, че нуждите на тяхната страстна и емоционална същност не се споделят и приемат със същата готовност и експанзивност.

Те обикновено успяват трудно да надмогнат болката от предателство или несходство в характера, както с техния любим, така и с приятелите им.

Тъй като са много зазимени и черпещи сили, вдъхновение и увереност чрез плътски и външни първоначално проявления на любов, могат да станат твърде придирчиви към това колко често човекът, когото обичат, е до тях и колко време е склонен да отдели, за да бъдат заедно.

Също така хората с кестенява коса се впечатляват от добре подготвени и съобразени с вкуса им подаръци, които може да са и със символична парична стойност, стига да бъдат по-скоро предметни, отколкото абстрактни, какъвто може да се окаже, например, купуването на звезда с тяхното име.

Брюнетите и брюнетките обожават да пътуват. За тях не е достатъчно да видят едно примамливо екзотично място само от картичката, изпратена им от приятел, който е успял преди тях да го посети. Те искат да могат да изживеят всяко приключение с цялото си същество и по идеален и запомнящ се начин.

Обичат също така да обследват човешката психика, опирайки се на острия си ум, и да ползват пътя на логиката, когато подхождат към решаването на всеки един проблем. Могат да бъдат определени и като мнителни, лесно губещи доверие в другия и нетърпеливи към грешките му.

Хората с кестенява коса притежават необходимия сбор от качества, за да бъдат наречени добри лидери, макар и да са малко себични. Те са много по-склонни да припокриват служебните с личните отношения или да взимат решения, позовавайки се на накърненото си его. Добрите им управленски страни се проявяват в способността да организират и сплотяват екипа си, да поддържат с всеки член от него по-лични и непосредствени отношения. Не може да се отрече и силното им желание за постигане на все повече успехи, особено ако са стимулирани, бидейки поставени в конкурентна среда.

Виж повече

Рейтинг

4.2
Общо 16 гласували
5 8
4 3
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

марина
марина
30.08.2014 21:40
горгона и ти си като мен. и аз съм с кестенява коса и съм скорпионче. можем да си допаднем-шегувам се. а иначе си права. :д
0
0
edno momi4e...
edno momi4e...
12.04.2014 22:56
огромен процент от хората са с кестенява коса, така че само се прехласвате на една статия,която впрочем е много обща,все пак всеки е различен и естествено като дадете 10 качества поне едно ще отговаря на нас самите, така че това че съм брюнетка не е нещо специално
0
0
петя
петя
04.01.2014 20:55
и аэ съм брюнетка
0
0
super_girl
super_girl
03.01.2013 14:00
е като малка съм била с руса коса и доста по-неразсеяна от сега, а сега съм с кестенява... с каква ли ще бъда в 12 клас???
0
0
Мъу
Мъу
20.10.2014 18:30
Ще те ушляпам
0
0
нели
нели
07.08.2012 11:50
и аз съм брюнетка и скорпион не съм лесен характер
1
0
Ива
Ива
25.12.2014 12:11
Аз съм с кестенява коса и съм овенче!
0
0
Горгона
Горгона
27.05.2012 00:10
М-даа...какво да кажа?!Добре е все пак да знаеш как друг гледа на теб.Освен брюнетка съм и Скорпионче,признавам,че понякога този микс може да бъде трудно смилаем.Публикацията е чудесна!
0
0