sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Факти за хората с червена коса

Факти за хората с червена коса

Факти за хората с червена коса

Червеният цвят на косата привлича погледите, както никой друг. Дамите с червена коса винаги изглеждат секси и горещи и никога не остават незабелязани.

1.Естествена червена коса имат едва около 4 % от хората. Пигментът на червнокосите е генетична мутация. Може да се роди детенце с червена коса сред поколения от хора с тъмни багри.

2. Най-много хора с огнен цвят на косата има Шотландия – около 14 %, Ирландия 12 %, а в САЩ червенокосите са около 2 %.

3.Хората с червени коси обикновено са набеждавани за лоши или по-скоро прекалено дръзки. В никакъв случай не може да се направи подобен извод, тъй като той няма никакви факти, които да го потвърдят. Твърдението, че червенокосите са вещици е дошло от народните германски приказки. В миналото там се е смятало, че червената коса и луничките говорят за вещерски умения. Хиляди жени са били изгаряни на клада заради тези свои външни белези.

4.Друг факт за хората с червен цвят на косата е, че те са не толкова податливи на анестезия, за разлика от останалите хора – руси, кестеняви, черни.

5.Всеки възрастен организъм има около 120 000 косъма на главата си – като от тъмнокоси, руси и червенокоси, последните имат най-малко.

6.Щастливи са дамите с червена коса, защото техните коси побеляват по-бавно и не посивяват. Червената коса става жълтеникава и след това побелява.

7. В миналото египтяните са смятали, че жените с огнен цвят на косата носят нещастия и са ги изгаряли живи.

8. В китайската пустиня Такла Макан са открити мумифицирани скелети хора с червени коси. Смята се, че са от преди 3000 години.

9.В Корсика, ако преминеш до човек с червена коса, трябва да го заплюеш.

10. Според традиции в Шотландия и Англия, първият човек, който дойде на гости след Нова година носи късмет. В тази интересна традиция, червенокосите са последни в класацията – смята се, че те носят най-лошия късмет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 2
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Джесика
Джесика
14.05.2015 16:26
Като гледам май на авторката някоя червенокоска й е свиа гаджето. Как пък можа само гадни факти дда измъдри!? що не каза, че английските и скандинавски кралици са преобладаващо червенокоси, примерно? Силно дискриминативен текст. Оценката ми е "не".
4
1
ТИНА
ТИНА
26.10.2013 19:09
нали аз съм с рижава коса но нямам никакви лоши чувства към никого напротив всички казват че съм много сладка и мила
3
0
венета
венета
15.06.2013 23:23
като чета отзивите да отида да се изгоря на клада,а
3
0
.
.
26.04.2013 18:55
Виждала съм побеляващи червени коси, наистина стават първо жълтеникави, много гнусна гледка.
0
1
Атанас
Атанас
12.04.2013 21:03
Много злобни и агресивни жени са червенокосите. Проститутките в Древна Гърция са си боядисвали косите червени.
Освен това са с много високо самочувствие, обикновено без покритие. Обожават да привличат вниманието. Славят се като много страстни любовници, но това е заблуда, в повечето случаи.
0
5