По формата на ръцете се виждат бъдещи проблеми

ръце и пръсти

Колкото по-широка е дланта на човек, толкова по-здрав организъм има той. Но хората с широки длани и къси пръсти трябва да внимават, тъй като могат да се сблъскат с проблеми с кръвообращение и с хипертония.

Тънките дълги пръсти и тясната длан с бледа кожа са характерни за хора с чувствителна нервна система. Те реагират зле на всяка промяна на температурата, атмосферното налягане, смяната на часовите пояси, резки звуци, емоционално претоварване. Те могат да имат сериозни проблеми с нервите.

Притежателите на малки длани са с прекалено възприемчива вегетативна нервна система. За тях са характерни бронхиалната астма, възпалението на червата, прекомерно ниско кръвно налягане.

Хората с месести длани най-често имат проблеми с кръвообращението, освен това могат да имат проблеми с обмяната на веществата. Възможна е хипофункция на щитовидна жлеза.

Обърнете внимание на ставите, те издават доста проблеми. Прекалено гъвкавите стави, както и такива, които изобщо не са гъвкави, в комбинация с общ понижен тонус на мускулите издават проблеми с черен дроб или жлъчка.

форма на ръцете

Хрущенето на ставите на пръстите и китките е сигнал за сериозна липса на калций в организма. Болезнените стави на пръстите са признак на артрит.

Ако ставите отичат и се зачервяват, това може да е симптом на полиартрит и незабавно трябва да се видят от специалист. Болка между втората и третата фаланга на показалеца и безименния пръст предупреждават за предстоящи проблеми с колянна става.

Точката, която се намира в центъра на дланта, се смята за енергиен център на целия организъм. Ако рязко я натиснете с палеца на другата си ръка, и усетите пронизваща болка, това означава сериозни проблеми с вашето здраве.

Болката, която се появява, ако стиснете дланта си така, че палецът на другата ви ръка да е в основата на палеца й от горната страната на дланта, а показалеца – от вътрешната й страна, издава проблеми в сърдечната област.

Проблеми с пикочно-полова система издава силната болка при натискане на мястото, което се намира от вътрешната страна на дланта, между средния и безименния пръст.

Ако нарисувате мислена линия от точката между кутрето и безименния пръст към китката, то тази една трета, която се намира до китката, съответства на зоната на черния дроб и жлъчката. Ако при натискане се усеща болка, това е знак за нарушение на работата на тези органи.

Виж повече

Рейтинг

5 5
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати