Лунният камък пази от безсъние

Лунният камък пази от безсъние

Лунният камък е доста рядък минерал. Името си той дължи на перления си бял отблясък, който прилича на светлината на Луната. Лунният камък е известен също така като адулар.

Цветът на лунния камък варира от бял до лилав. Най-рядък е светлосиният и прозрачният лунен камък. Най-разпространен е млечнобелият камък. Най-ценни са лунните камъни с ефект на блясък във формата на звезда.

Накитите с лунен камък трябва да се пазят от падане, тъй като той е доста чуплив. Магичните свойства на лунния камък са свързани с Луната.

Лунният камък служи за притегляне на обекта на любовта към собственика си и събужда нежни чувства. Лунният камък е помощник в романтичните приключения, той събужда желание за творчество, създава у собственика си усещане за хармония с околния свят и дори помага да се вижда в бъдещето.

Лунният камък пази от безсъние

За влюбените лунният камък е много полезен, тъй като спомага за укрепване на отношения, за по-добро разбирателство и вярност в любовта.

Лунният камък има свойството да натрупва енергия и позволява на собственика си да я използва ефективно. Лунният камък успокоява пристъпите на гняв и ярост, той е талисман за хора с избухлив нрав.

Лунният камък сваля напрежението, създава романтична нагласа в собственика си, но в същото време изцелява от глупави илюзии, връща душевното спокойствие.

Този камък помага при общуването с хората, прави собственика си по-нежен и внимателен към близките си. Той укрепва паметта, предпазва от безсъние и лекува нервно изтощение.

Лунният камък помага при проблеми с бъбреците и пикочния мехур, както и при проблеми с черния дроб. Най-силно е действието на лунния камък при пълнолуние.

Не се препоръчва честото носене на накити с лунен камък. Това се прави, за да се избегне засилването на скритите страхове и безпокойство, от които страдат някои прекалено чувствителни хора.

Лунният камък е камъкът на зодия Близнаци. Той ги успокоява, помага им да балансират настроението си и да се концентрират върху важните неща. Близнаците са целеустремен знак и лунният камък им помага да се избавят от излишното напрежение и от безполезните мисли, помага за постигането на успехи.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Христина
Христина
12.05.2012 17:06
Аз имам лунен камък.. но когато си го купих ми казаха че той е за зодия лъв, аз и за това си го купих защото съм зодия лъв
0
0
Александрина
Александрина
09.05.2012 10:23
Много е грозна тая с пръстена ,иначе статията е горе-долу интересна !Предлагам на драгите редактори да подбират по-внимателно лицата, които според мен трябва да предразполагат читателя, а не да го плашат да прочете нали?
0
2