sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Значение и свойства на сапфира

Значение и свойства на сапфира

DesislavaDesislava
Джедай
3966
Значение и свойства на сапфира
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Сапфирът символизира искреността, истината и верността. И тъй като, той представлява Божието благословение, този скъпоценен камък често е избиран от всши царе и свещеници. За това и британските кралски бижута са изпълнени с големи сини сапфири, символ на чистотата и мъдростта.

Сапфирът символизира искреност и вярност и за това много често е отличен избор за годежен пръстен. Дори и принц Чаралз избира сапфир за годежния пръстен на принцеса Даяна.

Преди да преминем през свойствата и значението на сапфира, нека първо да отбележим, че сапфирът принадлежи към групата на четирите най-скъпи камъни в света, където се нареждат диаманта, рубина и изумруда. Той е камък на защитата и пророческата мъдрост, чуден кристал, който бди над човешката съдба. Смята се, че насърчава радост, вяра, надежда и защита по време на дълги пътувания. То носи светлина и мир, и отваря ума към красотата и интуитивното разбиране. Смята се, че е в състояние да поддържа надеждата, която е необходима с цел, че нашите най-дълбоки желания и мечти ще бъдат изпълнени за един ден. Цветът на сапфира може да бъде синьо, лилаво, зелено, жълто, дори черен и безцветен, с характерен копринения блясък.

Лечебни и метафизични свойства

Сапфирът е в състояние да се съсредоточи лечебна енергия към всеки, който се нуждае от нея. Според легендите, Мойсей получава 10-те заповеди на плоча, направена от сапфири, което прави този скъпоценен камък един от най-осветените от всички полускъпоценни и скъпоценни камъни.

Сапфирите често са наричани камъни на съдбата. Те носят психично-голяма яснота, както и ясна представа. Твърди се, че те също носят финансова независимост и дори изобилие в тази област. От друга страна, сапфирът е символ на преданост към Бога. Той повишава способността да общуваш, да освободиш депресивните настроения и е в състояние да донесе спокойствие, умствена яснота, ясна визия и мир.

В кристалната лечебна терапия сапфирите намаляват проблемите, свързани с гърлото, треска, кървене от носа, туберкулоза и за лекуване на изгаряния. Сапфирите също са известни и с това, че регулират функционирането на жлезите с вътрешна секреция, помагат при сърдечносъдови проблеми и проблеми с кръвното налягане. Те са отлични за еликсири и вани.

Зодиакален знак – Козирог, Стрелец и Водолей.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 7
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
M.Al.
M.Al.
04.05.2012 20:56
До колкото знам и за Телеца.
0
0