Значение и свойства на топаза

Значение и свойства на топаза

С развитието на цивилизацията хората са започнали да използват топаза за изработка на бижута, макар преди това да са изработвали от него оръдия на труда заради неговата твърдост.

Най-разпространеният цвят на топаза е златистожълт с розов нюанс. Най-ценен е топазът с розов или светлосин цвят. Понякога се срещат двуцветни топази – например розово-сини. Под въздействието на слънчевата светлина камъкът избледнява.

Значението на топаза е спокойствие, мъдрост и добрина. Той дарява собственика си с оптимизъм, помага му да усети радостта от живота и да усети вътрешен покой.

Човек, който носи накити с топаз, става по-честен и мъдър, той не изпада в безпричинен гняв, а проявява великодушие в критични ситуации.

Значение и свойства на топаза

Топазът е много полезен за хора, които страдат от натрапчиви състояния, депресия, безпричинен страх. Древните гърци са смятали, че топазът дарява мъжете с мъдрост, а жените с красота.

Накитите с топаз е полезно да се носят, когато трябва да се концентрирате, да съберете мислите си и да разсеете съмнениеята си преди да вземете важно решение.

Топазът помага за сдобряването на скарани приятели, отстранява омразата, неразбирането, съмнението и всякакви негативни отношения.

Лечебните свойства на топаза са разнообразни. Той укрепва имунитета, ускорява заздравяването на рани, лекува органите на храносмилането.

Той помага при обща слабост, късогледство и дори при психически проблеми, влияе благотворно при нервно изтощение и безсъние, гони стреса и защитава от депресия.

Хората, които са родени под знака на Скорпион, трябва да носят накити с топаз. Те ги предпазват от изпадане в крайности за възстановяване на баланса, както и за взимане ан решение в сложни ситуации.

Топазът помага на Скорпиона, когато му е трудно да общува с хората, особено ако му се налага да се сдобрява със стари приятели, с които отдавна е скаран.

Топазът помага на Скорпиона да се контролира и да се въздържа от неуравновесено поведение.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 5
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати