sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Значение и свойства на ясписа

Значение и свойства на ясписа

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Значение и свойства на ясписа
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Благодарение на широкото си разпространение в природата ясписът е известен на човека от хиляди години. В античните времена и Средните векове ясписът се е използвал за много цели и е бил високо ценен. Значението му е успехи и развиване на интуицията.

Днес той се смята за полускъпоценен камък и често се използва не за бижута, а за облицовки. Ясписът е характерен с това, че се поддава на полиране и може да бъде постигнато полиране до огледален ефект.

В древността от яспис са се изработвали амулети, талисмани, печати, вази, колони за храмове, камини. Срещат се както едноцветни, така и пъстри разновидности на камъка.

На ясписа винаги са се приписвали магически свойства. Ясписът е силен талисман, който помага на собственика си да се разбира добре с хората.

Значение и свойства на ясписа

Ясписът носи мир и хармония в семейството и успехи в бизнеса.

Украшенията от яспис или предмет от този камък спомага за красноречието, повишава отговорността и силата. Ясписът спомага за победи и прави собственика си по-мъдър.

Камъните с топли нюанси са неограничен източник на енергия, които зареждат всеки, стига да се намира близо до камъка или да го носи до тялото си.

Ясписът в студени нюанси спомага за усилване на интуицията и защитава от уроки.

Смята се, че ясписът предпазва от настинки, зъбобол и болести на очите, както и от специфични женски болести. Ясписът защитава стомаха от болести и спомага бързо да прогоните негативните мисли от ума си.

Според древни целители ясписът спомага да се удължи младостта. При пътешествие винаги носете поне едно малко камъче, то ще ви помогне и ще ви носи късмет.

Ясписът подобрява настроението, нормализира съня, гони безпричинните страхове и дори може да лекува психически разстройства.

Кутия за бижута от яспис или ваза служи като пазител на дома от завист и отрицателни влияния.

Ясписът действа много добре на Девите, дарява ги с мъдрост и ги пази от зло. Топче от яспис може да ви предпази от необмислени постъпки. За Рибите ясписът е силен съюзник, той им помага в борбата им с препятствията в живота. Ясписът помага на Рибите да живеят не само в света на фантазиите си, но и в реалността.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 8
4 3
3 4
2 5
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати