Значение и свойства на аметиста

Аметист

Аметистът е кварц с виолетов цвят и е съзерцателен и отпускащ камък. Той влияе на емоционално, духовно и физическо равнище, за да осигури спокойствие, баланс, търпение и мир. Аметистът ще ви е от полза, когато се занимавате с правни проблеми и парични въпроси, които могат да доведат до просперитет и изобилие.

Емоционално, аметистът може да помогне да се излекуват личните загуби и скръбта. Той има успокоителна енергия, която насърчава спокойствието, щастието и задоволството. Той също така носи емоционална стабилност и вътрешна сила и може да подобри гъвкавостта и сътрудничество. Аметист може да помогне да се отървете от зависимостите (алкохол, наркотици, тютюнопушене и др.) и натрапчиво поведение от всички видове.

В психическите и духовните висоти, аметистът е отличен универсален камък, който може да увеличи духовността и да повиши интуицията и психическите сили. Аметистът е отличен за медитация и просветлено мечтателство. Той е известен при правенето на терапия, ясновидството и общуването с ангели. Аметист също предпазва от психически атаки, особено по време на духовна работа, предпазва от крадци и е пазител на пътуващите.

Физически аметистът лекува всякакъв вид пристрастяване, помага при главоболие, безсъние, артрит, диабет, облекчаване на болката, проблемите свързани с кръвоносната система, проблеми с ендокринната система, хронична умора, фибромиалгия, дефицит в имунната система , астма, фобии, бременност и предотвратяване на аборт, менопауза и общото оздравяване.

Аметист

Той се използва като камък на мечтите и помага при безсъние. Поставете аметист под възглавницата си, за да имате приятни сънища, или го търкайте по челото си, за да облекчите главоболието си. Аметистът е бил носен като защита от самозаблуда, както и срещу магьосничество.

Аметистът е известно като камък на епископа и все още е носен от католическите епископи. Той символизира благочестие, смирение, искреност и духовна мъдрост. Смята се, че аметистът е перфектният камък за символизиране на Ерата на Водолея.

Аметистът е един от скъпоценните камъни, който често е носен от лечители, тъй като има силата да съсредоточава енергия. Лечителите обикновено носят няколко парчета на бижута си с аметисти, съчетани със сребро и особено, колие от аметисти.

Аметистът се използва за проблеми с кръвта и проблеми с дишането. Той се използва, за да запази въздуха и сила на живота в дома чист и положителен. Поставете аметист или няколко парченца от него на лунна светлина и всеки в дома ви ще се чувства спокоен.

Зодиакален знак – Водолей.

Виж повече

Рейтинг

5 9
4 10
3 4
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати