Суеверия и молитва за късмет

Суеверия и молитва за късмет

Просто имах късмет! Често се случва да отдаваме на късмета някои щастливи случки от нашия живот. Много от нас спазват специални ритуали, вярват в суеверия и знаци, други пък имат амулети и дребни неща, които носят в себе си почти навсякъде. Ако не късмет, то какво ти е нужно, за да спечелиш шестица от тото? Суеверието е вяра в обект, действие или обстоятелство, които са логически свързани с хода на събитията и влияят пряко на техният резултат.

Стискай палци за късмет. Това най-вероятно произлиза от християнския кръст.

Никога не пускайте само нечетните числа, ако играете на тото. Вярва се, че нечетните числа принадлежат на боговете, а четните на хората т.е. ако пуснете само нечетни ще разгневите боговете.

Носете червени дрехи, когато купувате лотариен билет или ви е нужен повечко късмет. В китайския фолклор, червеният цвят плаши злите духове.

Ако паун разпери опашката си пред вас, то вие ще имате късмет.

Смята се също, че ако намерите дребна монета на улицата ще имате късмет.

Ще бъдете късметлия, ако видите богомолка. Вярва се, че богомолката коленичи, когато ангелите са наблизо.

Късмет ще имате, ако занесете сол в нова къща или носите малко количество от нея в чантата или джоба си.

Ако пък първото нещо, което направите сутринта рано след като сте се събудили е да кихнете, то през деня ще имате късмет.

Късмет ще ви споходи и ако видите паяк на открито или паяк полази дрехите ви.

Това са само една малка част от хилядите суеверия за късмет. Другото в което хората вярват е силата на молитвата. За това, ако ви е нужно малко повече късмет, можете да отидете до близката църква и да помолите свещеника да ви прочете молитва за късмет и здраве, в която да спомене името ви. За много от вярващите, това не е нещо необичайно. И все пак запомнете, ако сами не си потърсите късмета, то няма как той да ви намери.

Рейтинг

5 13
4 16
3 6
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
мери
мери
30.12.2014 13:55
Само,молитва от сърце и душа,с вяра се постига всичко.НО Трябва да се молим всеки ден,не само когато имаме нужда.Както каза един свещенник-да му помахаме с ръка за да ни види.БОГ е милостив!
4
2
сиси
сиси
26.12.2013 22:29
Чувала съм че солта сложена под изтривалката пази от лоши хора а това за паяците ами всеки ден ме полазват и у дома ги виждам но само това едва ли е за късмет.
4
2
Ана-Мария
Ана-Мария
02.04.2013 15:18
Има истина в това... :) Ако човек вярва ще постигне много.
7
1