sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Какво значи, ако ти играе окото

Какво значи, ако ти играе окото

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Какво значи, ако ти играе окото
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Понякога се случва мускулът на клепача да се свива, което може да бъде много неприятно усещане. Още по-неприятно е, че това може да продължи часове, а дори и дни.

При това непрекъснато движение мускулът започва да се уморява, което предизвиква болка. В повечето случаи нервният тик е предизвикан от прекомерно натоварване на нервната система и реакция на някакви преживявания.

Те може да са се случили дори преди години, но едва по-късно да се проявява реакция, причинена от травма на нервната система. Окото може да започне да играе и вследствие на преумора на очите, наример от компютър или недоспиване.

Тикът подканва към преразглеждане на режима на работа и почивка. За да се избави човек от него, трябва да почива повече и да не се натоварва.

Какво значи, ако ти играе окото

Опитайте се да избягвате конфликтите и да не си хабите нервите напразно. На много хора помага един трик: затворете очи и дълбоко вдишайте и издишайте, после отворете очи.

Направете упражнението 3-5 пъти, това може да помогне да се отървете от неприятния тик. Действието на това упражнение се основава на отпускане на нервната система.

Ако тикът отново се появи, просто повторете упражнението. Ако обаче той не спира, трябва да се обърнете към невролог, защото този безобиден на пръв поглед тик може да се превърне в хронично заболяване и да ви влоши живота.

Окото може да играе при неврози. Трябва да избягвате скандалите и други стресови ситуации и да си почивате възможно най-много.

Добре е да не натоварвате очите в такъв момент. Избягвайте телевизията и компютъра. Когато лягате да спите, си сложете специална маска за сън, за да намалите мускулните потръпвания, получени вследствие на промени в осветеността.

Ако окото ви играе е добре да сложите слънчеви очила. Освен че така ще скриете тика си, те ще намалят притока на ярка светлина към окото, което ще му помогне да не се напряга.

А според народните вярвания, ако ти играе окото, това е отговор на важен твой въпрос. Ако играе дясното око, желанието ти ще се сбъдне, отговорът е положителен. Ако играе лявото - не е добър знак, на лошо е.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
527
419
38
212
10
Дай твоята оценка:

Коментари (21)

Изпрати
Alen
Alen
17.12.2016 13:41
От два дни ми трепери горния клепач на лявото око.
Това означавали,че скоро ще дойде предложение за брак?
Ще поживеем пък ше видим е казал народа.
14
0
LaVita
LaVita
07.06.2015 20:34
Преди 6 години дясното ми око играеше нон-стоп като за световно в продължение на 2 месеца. Накрая бях съкратена от работа и то по безкрайно некоректен начин. Играенето спря! Спря още същия ден - без да съм приемала витамини или да съм си променяла мислите или начина на хранене. Това е единственият такъв случай в живота ми. Смятам - достатъчно красноречив!
13
5
Славян
Славян
08.10.2014 00:18
Дясното ми око играеше в продължение на седмица , след което баба ми почина и после то спря..след известно време отново играеше дълго време и преди да стане това да ме хванат без билет в метрото в чужбина то играеше много много силно и бързо ..после спря... след като ми се случи това... то ми подсказваше.. А сега вече има няма 2 3 дена окото ми лявото играе..та дано да е на хубаво!
13
17
?
?
18.09.2014 12:19
за всеки човек е различно кое око за какво събитие играе /добро или лошо/. Същото важи и за това дали мислите ти са правилни или не- както и за положителни или негативни мисли. При последните две при промяна – трептенето на окото спира.
21
6
Gotina
Gotina
09.01.2014 21:17
А бе не знам .. на мен ми играе.. но надявам се да няма лощи работи е имам някакви скандали .. ии не спира .. но може би е от преумора .. или компютъра не искам да си мисля такива неща :)
11
6
славена
славена
15.10.2013 19:25
всеки ден пия по пет шест чаши вода и окото ми и грае от сутринта ,а сега е 20.00
такаче ДОКТОРЕ си преразгледай информацията
6
3
dedoo
dedoo
09.01.2014 13:14
Аххахахаха ти изби рибата с неадекватният си коментар 5 6 чаши вода и си мислиш,че си хидратиран,ахаххаха аз пия по 5 литра когато не тренирам и по 7 в тренировъчни дни ;)
12
7
21
21
06.09.2013 21:16
ГОСПОДИ ! ПРОЧЕТЕТЕ МАЛКО МЕДИЦИНСКИ ИЗТОЧНИЦИ! ТОВА ОЗНАЧАВА ОБЕЗВОДНЯВАНЕ НА ОРГАНИЗМА И ЧОВЕК ТРЯБВА ДА ПИЕ ПОВЕЧЕ ВОДА! СЪЩОТО Е С ГЛАВОБОЛИЕТО - АКО ТЕ БОЛИ ГЛАВА - ПЪРВИЯ ПРИЗНАК Е ОБЕЗВОДНЯВАНЕ! СУМИ НЯМАМ КОЛКО СТЕ СЛЕПИ ЗА СОБСТВЕНОТО СИ ТЯЛО, УЖАС
9
7
криси
криси
17.03.2016 23:04
Благодаря !!!!
0
6
КОЛЕРСКА
КОЛЕРСКА
17.08.2013 22:34
За всеки човек е индивидуално,сам си определя с много наблюдения кое око е за добро или предупреждава за лошо.В зависимост от мислите на човека в момента е и отговора с очите.Ако човек се притеснява за нещо ще му играе окото за отрицание,че тези мисли няма да се сбъднат.Аз от 20 години се наблюдавам и най добрия съветник са ми били очите и слънчевия сплит-стягане в областта на гърдите.Съвета променете мислите си и всичко ще бъде наред.Успех!
13
5