Вярвания, свързани с домашни животни

Вярвания, свързани с домашни животни

Ако болно животно върти главата си настрани или я протяга напред, то ще умре, а ако се свива и главата му е в кравайчето, което образува тялото му, ще оздравее скоро.

Когато се коли домашно животно, на коленето не трябва да присъства стопанинът, който е контактувал с това животно като с домашен любимец, иначе това носи нещастие.

Ако пуйките се къпят в прахта, времето ще е дъждовно. Ако чуете цвилене на коне, в този ден ще ви върви. Ако черна крава погледне през прозореца на къща, в която има болен, той ще оздравее много трудно.

Никога не се пита колко мляко дава кравата, защото така млякото може да спре. Ако единият рог на кравата се счупи, веднага трябва да се хвърли в кладенец, защото иначе животните ще се поболеят и ще умрат.

Вярвания, свързани с домашни животни

Ако имате трицветна котка, това ще пази дома ви от пожар. Черна котка ако ви мине път, хвърлете сол през лявото си рамо, за да неутрализирате лошия късмет.

Ако котката се качи на масата и лежи на нея, без да мърда, това е знак за предстояща болест на някой член на семейството. Ако котката често спи на възглавницата на някой от семейството, той в скоро време ще се разболее.

Ако котката се облизва, докато лежи с муцунка на изток, това предвещава добро време, ако е с муцунка на запад, времето ще е лошо.

Ако котката драска по вратата, очаква се силен вятър. Ако лежи с корема нагоре, това е знак, че времето ще е хубаво. Ако котка стои и се полюлява, стопанинът й ще замине за дълго.

Ако кокошките се бият помежду си, това е знак за добри новини. Ако кудкудякат, без да спират, това е знак, че ще е лошо времето. Ако всички кокошки се разкудкудякат едновременно, това значи, че в къщата ще има голяма караница.

Ако кокошката кудкудяка така, че звукът напомня кукуригане на петел, това е знак, че някой от къщата ще се разболее, но ще оздравее бързо.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 5
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Gabi
Gabi
19.04.2012 23:20
Ако котка ти гризе краката значи имате лудо коте :)))))
7
0