Суеверия: Заешко краче за късмет

Суеверия: Заешко краче за късмет

Суеверията продължават да са актуални, тъй като хората предпочитат да си обясняват необяснимите неща с намесата на свръхестественото.

Едно от разпространените суеверия е да не се минава под стълба, облегната на стена. Това суеверие се корени във вярата в Светата Троица. Стълбата, опряна на стена, образува триъгълник и нарушаването на този триъгълник, който символизирал Светата Троица, се смятало за кощунство.

Черните котки носят лош късмет, ако пресекат пътя ви – това е едно от най-разпространените суеверия. В Англия се смята за неприятност, ако пътят ви е пресечен от бяла котка. За да се избегне проблемът, трябва да се завъртите на 360 градуса. Така разкъсвате кръга на лошия късмет, който котката е създала.

Суеверия: Заешко краче за късмет

Заешко краче за късмет – това суеверие е дошло от тотемите на древните келти. Те смятали, че зайците копаят дупки в земята, за да влязат във връзка с подземния божествен свят. Келтите вярвали, че жените им ще раждат лесно и често, ако имат талисман от заешко краче.

Счупеното огледало е сигурен начин да си осигурите седем години лош късмет. Това суеверие е възникнало от вярването, че огледалата не са просто предмети, в които се вижда всичко, а взимат част от човешката душа, ако се огледаш в тях. Затова след смъртен случай огледалата в къщата се покриват.

Ако счупите огледало, можете да предотвратите седемте лоши години, като занесете едно от парчетата на гробище или ако натрошите всички парчета, докато станат на прах.

Числото 666 се свързва със Сатаната и всява ужас. Но то е станало известно най-вече заради своите странни математически свойства. Числото 666 представлява сбора от всички числа на колелото на рулетката.

Почукването на дърво е словесен талисман, който се комбинира и с истинско почукване по дърво, за да предпази човек от лош късмет. Това суеверие се корени в митовете за добрите духове, които живеят в дърветата.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 7
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
лилилилиллииииииииииили
Черните котки носят лош късмет, ако пресекат пътя ви - Имам котаран които е само 4ерен и всеки ден и минава пътя - е нищо не ми е станало!!!
0
1
Лина
Лина
19.07.2012 16:22
Гледайте всички-666!!!!!!!!!! Нещо случи ли ви се?!
1
1
Вероника
Вероника
06.06.2012 17:45
Мрън, мрън...Ние имаме две чисто черни котки, които ни носят изключително щастие! А суеверието за счупеното огледало важи, ако по време на счупването му се оглеждаш в него...
2
0