sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Какво издават гримасите на лицето

Какво издават гримасите на лицето

Какво издават гримасите на лицето

Под действието на чувствата, които изпитва човек, се пораждат свивания и отпускания на различни лицеви мускули, които определят изражението на лицето.

Лицето отразява емоциите, които човек преживява. Тъй като не е трудно да се научите да контролирате състоянието на лицевите си мускули, можете да заблудите събеседника си за истинските си емоции.

За искреността на човешките емоции говори симетрията на лицето, а колкото са по-неискрени, толкова по-различно изглеждат лявата и дясната половини на лицето му.

Но тази разлика трае части от секундата и е много трудно да бъде забелязана. Положителните емоции се познават по-лесно от отрицателните.

Устните на човека имат особено силна изразителност. Прекалено засилената мимика на устата и прехапването на устните издават безпокойство, а изкривената на една страна уста – за скептично отношения или дори насмешка.

Прекомерното усмихване издава нужда от одобрение, а кривата усмивка е знак за контролирана нервозност. Усмивка с леко повдигнати вежди е знак за готовност за подчинение. Усмивка с навъсени вежди е показване на превъзходство. Усмивката с широко отворени очи издава скрита заплаха.

Типичните изражения на лицето, които издават различните емоции, се разпознават лесно. Радост – усмивката е широка, около очите са се образували дребни бръчки.

Интерес – веждите са леко повдигнати, а очите са леко разширени или леко свити. Щастие – очите са спокойни, външните ъгълчета на устните са повдигнати.

Учудване – повдигнатите вежди образуват бръчки върху челото, очите са отворени широко, устните са оформени като буквата „О”.

Отвращение – веждите са свъсени, носът е сбръчкан, долната устна е издадена напред или е повдигната, очите бягат настрани. Презрение – веждите са леко повдигнати, лицето е изпънато, главата е повдигната, все едно човек гледа на някого отгоре.

Страх – веждите са повдигнати, очите са широко отворени, като горните клепачи са повдигнати, устните са широко отворени. Гняв – устните са плътно стиснати или са отворени така, че се виждат стиснатите зъби.

Срам – погледът е надолу, дишането е учестено, очите са полузатворени. Тъга – външните ъгълчета на устните са леко отпуснати, погледът е надолу.

Рейтинг

5 3
4 5
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Viktor
Viktor
19.02.2013 22:44
Ами,като е постно вземи да сложиш гарнитура,салата и напитки бе :D
3
1
onyx
onyx
26.05.2012 21:00
добре е семпличко но ясно!
0
0
M.Al.
M.Al.
10.05.2012 01:30
Много постно ...
0
0